top of page

Nieuwe namen voor '14-18'

Op 2 juni gaat de nieuwe, spectaculaire versie van de musical '14-18' in première in het Studio 100 Pop-Up Theater. De repetities zijn van start gegaan, drie nieuwe namen zijn toegevoegd aan de cast én de musical krijgt een nieuwe nummer: 'Niemandsland'.


© Studio 100
© Studio 100

Stormloop


Vanaf begin juni speelt er een gloednieuwe versie van de spektakel-musical '14-18' in het Pop-Up Theater in Puurs. Tien jaar na de eerste première kan het publiek komen genieten van een spectaculaire herwerking. Een nieuw lied, herschreven teksten en tal van andere nieuwe elementen zorgen voor een nieuwe ervaring.


Drie weken na de bekendmaking verzekerden 50.000 mensen zich al van een ticket. Intussen zijn er al meer dan 100.000 tickets verkocht. Daarom zijn er extra voorstellingen toegevoegd vanaf augustus.


Gert Verhulst: "De nieuwe versie van '14-18' belooft meer dan ooit een onvergetelijke ervaring te worden. Het is een eer om dit verhaal, dat zo nauw aan ons hart ligt, opnieuw te mogen vertellen. We kijken ernaar uit om ons publiek opnieuw te ontroeren en te inspireren met deze bijzondere productie."

De creatives zijn nog altijd topnamen uit de (inter)nationale musicalwereld. Het script en de regie zijn in handen van Frank Van Laecke, de compositie en arrangementen werden gemaakt door Dirk Brossé en de liedteksten zijn geschreven door Allard Blom.


Nieuwe castleden


De repetities zijn inmiddels gestart. De cast mag drie nieuwe namen aan de indrukwekkende lijst toevoegen. Charlotte Timmers zal de rol van Celine vertolken, de toegewijde verpleegster aan het front. Ron Cornet voegt zich bij Marc Peeters in de rol van generaal.


© Studio 100
© Studio 100

Tien jaar geleden vulde Bert Verbeke de rol in van Albert met verve. Hij kruipt opnieuw in die rol vanaf de voorstellingen in augustus.


Bert Verbeke: “Het is een eer om opnieuw de rol van Albert te mogen vertolken in deze indrukwekkende productie. De musical brengt een belangrijk stuk geschiedenis tot leven dat we niet mogen vergeten. Nu de repetities zijn begonnen en ik terug met mijn kameraden van tien jaar geleden op de planken kan staan, heb ik er dan ook enorm veel zin in!”

De volledige hoofdcast en speelplanning vindt u hier. De namen van het ensemble worden later bekendgemaakt.


Muziek


Speciaal voor de nieuwe versie werd beslist om een nieuw nummer toe te voegen. 'Niemandsland' heet het lied en wordt gebracht door sergeant De Decker, gespeeld door Peter Van de Velde. Het is vooralsnog niet bekend of er een nieuw cd-album verschijnt.Jelle Cleymans en Sandrine Van Handenhoven brachten op 3 mei een bezoekje aan Qmusic en JOE en brachten er de titelsong 'Wanneer'.BRON: Studio 100

Commenti


bottom of page