top of page

K3 brengt LP uit van 'Waterval'

Op Record Store Day brengen Hanne, Marthe en Julia een exclusieve vinyl-versie uit van hun debuutalbum 'Waterval'. De elpee verschijnt op zaterdag 23 april 2022 – Record Store Day – in een gelimiteerde oplage op een blauwe vinylplaat.

Waterval © Studio 100
Waterval © Studio 100

Tracklist


Het album 'Waterval' verscheen op 17 december 2021 en staat al wekenlang hoog in de hitlijsten in België én Nederland. Sinds de binnenkomst staat het album bovenaan op plaats 1 in de Ultratop Albums Top 200. De titelsong 'Waterval' is met meer dan 5 miljoen streams op Spotify en 4,5 miljoen keer views op YouTube één van de grootste K3-hits ooit.

Het album bevat twaalf gloednieuwe nummers:


A-KANT:

 1. Waterval

 2. Tjikke Boem

 3. Kruisje Op Een Wereldkaart

 4. Superster

 5. Giddy-Up-A-Gogo

 6. Onzichtbaar

B-KANT:

 1. Straal!

 2. Liefde Is Je Superkracht

 3. Raket Naar De Maan

 4. Hart Van Peperkoek

 5. Ik Blijf Bij Jou

 6. Er Zal Liefde Zijn

Alle nummers werden gecomponeerd door Alain Vande Putte en Peter Gillis en goedgekeurd door Gert Verhulst. Stream het album hier!


Duurzaam


Op Record Store Day, de internationale feestdag van de platenzaak, verschijnt er een eenmalige bijzondere uitgave op waterval-blauwkleurig vinyl. Deze gelimiteerde oplage is alleen op deze dag en exclusief verkrijgbaar bij Nederlandse en Belgische platenzaken.


Extra bijzonder aan deze uitgave is dat de LP geproduceerd wordt bij een nieuwe vinyl-producent in Eindhoven: Green Vinyl Records. Een collectief van acht Nederlandse organisaties uit het bedrijfsleven, onderzoeksveld en onderwijs, heeft samen een duurzaam en alternatief productieproces voor elpees ontwikkeld. Een proces gebaseerd op spuitgiettechniek in plaats van persen. Ook wordt de huidige PVC-kunststof vervangen door een milieuvriendelijker, recyclebaar materiaal. Dit levert een energiebesparing op van ruim 90 procent. K3 is één van de eerste artiesten die haar vinyl op deze manier laat produceren.


Andere K3-LP's


Vorig jaar werden er ook al twee elpees van K3 uitgebracht: 'Alle Kleuren' en 'Tele-Romeo'. Die zijn, samen met heel wat andere elpees, te koop in de Studio 100 Vinyl Shop.


BRON: Studio 100

Comments


bottom of page