top of page

Aanslag verijdeld in Plopsaland tijdens Miss België-verkiezing

Op zaterdag 11 februari is een mogelijke aanslag verijdeld in Plopsaland De Panne. Die avond vond de Miss België-verkiezing plaats in het Proximus Theater. Peter C., een 46-jarige man uit Lommel, werd aangehouden. De show is na een uurtje toch van start kunnen gaan.


Mensen werden geëvacueerd uit het theater © BELGA
Mensen werden geëvacueerd uit het theater © BELGA

De lokale politie riep na een verdachte melding versterking in van andere korpsen en de federale politie en stuurde een troepenmacht richting Plopsaland. Tientallen politiemensen kamden de hele buurt uit en ook al het verkeer richting De Panne werd in de gaten gehouden. De theaterzaal waar de missverkiezing plaatsvond is ook even ontruimd geweest.


De politie heeft zaterdag rond 17.30 uur Peter C. opgepakt. Het federaal parket meldt dat de man een handvuurwapen op zak had en ook in zijn wagen werden een wapen en een kogelwerende vest teruggevonden. De man wordt verdacht van poging tot terroristische moord. Hij verschijnt binnen de vijf dagen voor de raadkamer van de rechtbank van eerste aanleg in Brugge.


Op het moment van de arrestatie was Peter C. vergezeld door een vriendin, een Nederlandse vrouw. Ook zij is opgepakt. Het is voorlopig onduidelijk of zij op de hoogte was van zijn plannen.


Rond 21.30 uur werd de zaal na een grondige sweeping vrijgegeven. De show kon uiteindelijk met uitstel van start gaan. Zo'n 1.200 mensen woonden de voorstelling bij.


Mensen werden geëvacueerd uit het theater © BELGA
Mensen werden geëvacueerd uit het theater © BELGA

Emilie Vansteenkiste nieuwe Miss België


De 21-jarige Emilie Vansteenkiste uit Elewijt is dan uiteindelijk verkozen tot Miss België 2023. Ze volgt Chayenne van Aarlen op, die enkele dagen geleden verzeild geraakte in een zwaar verkeersongeval. Darline Devos van het Nationaal Comité maakte de winnares iets na middernacht bekend tijdens de jaarlijkse galashow.


Emilie Vansteenkiste is studente ergotherapie en is bekend van TikTok. Binnenkort neemt ze samen met haar vriend deel aan de danswedstrijd 'The greatest dancer van Vlaanderen'.


Emilie Vansteenkiste © BELGA
Emilie Vansteenkiste © BELGA

Herbekijk hier de hoogtepunten van de show.


Emilie Vansteenkiste: "Het was heel spannend, omdat we niet wisten of de show kon doorgaan. Maar ik ben kalm gebleven. Ik heb me superhard geamuseerd en dacht "we gaan genieten en zien wel waar we komen". Mijn mama heeft mij ingeschreven, maar zij is overleden aan de gevolgen van kanker. Zij heeft me gevormd tot wie ik nu ben, ik hou van haar."

BRON: VRT NWS, HLN, Het Nieuwsblad, Belga

Comentários


bottom of page