top of page

100% Wolf krijgt eigen pretparkattractie

In de zomer van 2025 opent Holiday Park Germany een nieuw themagebied met een spectaculaire familieachtbaan, gebaseerd op de Studio 100-film '100% Wolf'. De nieuwe coaster maakt deel uit van een groter masterplan waarin Plopsa voor 80 miljoen euro investeert in haar Duits themapark, Holiday Park Germany.


© Plopsa
© Plopsa

Holiday Park Germany krijgt er opnieuw een attractie bij in 2025. De nieuwe familiecoaster brengt het verhaal van “100% Wolf” voor het eerst tot leven en werd speciaal ontwikkeld door de Duitse fabrikant Gerstlauer. Het betreft een investering van 11 miljoen euro.


De achtbaan wordt 17,5 meter hoog en 645 meter lang, maar dankzij het achterwaartse gedeelte beslaat de rit in totaal 760 meter. De topsnelheid bedraagt 55 kilometer per uur. Er komen drie treinen met elk twintig zitplaatsen. Dat zorgt voor een theoretische capaciteit van duizend personen per uur.


© Plopsa
© Plopsa

Masterplan


Holiday Park Germany onthulde aan het begin van dit jaar een heus masterplan, goed voor zo’n 80 miljoen euro aan investeringen. Deze zomer worden de attracties 'Greenville Bus' en 'Blinky's Zeepkisten' geopend. In 2025 wordt aan het Blinky Bill themagebied een derde attractie toegevoegd en zal ook de darkride van De Smurfen voor het eerst operationeel zijn. De lancering van de familieachtbaan '100% Wolf' zal het neusje van de zalm worden - in wat voor Holiday Park een veelbelovend jaar belooft te worden. In 2026 zal het wereldberoemde Tomorrowland neerstrijken in Holiday Park Germany met een spectaculaire coaster in een gloednieuw themagebied, speciaal ontworpen voor volwassenen en tieners. De resterende 40 miljoen euro wordt geïnvesteerd in een nieuw waterpark met thematische zwembaden en spannende waterglijbanen.

Carl Lenaerts, CEO Plopsa: "Holiday Park Germany zal door deze aanzienlijke investeringen een prominente positie in de industrie innemen en een unieke emotionele ervaring bieden aan onze bezoekers. Onze teams zullen zich de komende jaren inzetten om dit te realiseren."

BRON: Plopsa, Loopings

Comments


bottom of page