top of page

Zo viert Studio 100 z'n 25ste verjaardag

Op 29 maart 1996, vandaag precies 25 jaar geleden, werd Studio 100 opgericht. Intussen telt de Studio 100-familie 330 kinderhelden, die in meer dan 160 landen te zien zijn, in 17.500 afleveringen. Er werden al minstens 1.000 nummers uitgebracht en een dikke 7,5 miljoen cd ’s verkocht.


Bumba © Studio 100
Bumba © Studio 100

Hans Bourlon: “Het fundament van ons bedrijf is gelegd in een piepkleine omroepcabine van de BRT, waar Gert samen met Samson kinderprogramma’s aankondigde. ‘Samson en Gert’ werd een onwaarschijnlijk succes: na twee jaar konden de bezoekersaantallen van onze kerstshows al wedijveren met die van Torhout-Werchter. Op vraag van VTM gingen we in 1997 op zoek naar een nieuwe kinderfiguur. Grappig genoeg vonden we de inspiratie daarvoor bij ‘Samson en Gert’. In één aflevering verkleedden Alberto en Octaaf zich als kabouters en daar hadden we allemaal veel plezier aan beleefd. Daarna was het nog even zoeken naar een originele naam en een uniek kenmerk (de wippende mutsen) en ‘Kabouter Plop’ was geboren.”


Gert Verhulst: “De overname van K3 in 2002 betekende onze definitieve doorbraak in Nederland en dus onze eerste officiële stap buiten de Belgische landgrenzen. En of dat naar meer smaakte… Ondertussen zitten we met Studio 100 ook in Duitsland, Frankrijk, Amerika en Australië. Onze animatiefilms zijn dan ook internationale producties. Njam!, ons eigen kookkanaal, heeft mij altijd nauw aan het hart gelegen. Een andere mijlpaal was de opening van Plopsaland De Panne in 2000. Een van de meest risicovolle sprongen uit onze carrière, want een pretpark uitbaten is toch nog iets anders dan een tv-programma maken. Maar vandaag maken Plopsaland en onze andere pretparken een heel groot deel van ons bedrijf uit. Mensen die samen een uitstap maken, dat is iets tijdloos. Hopelijk mogen de parken snel terug open. Hetzelfde hopen we voor onze spektakel-musicals. Al ruim 1 miljoen 310 duizend mensen verzekerden zich van een ticket voor de musicals Daens, 14-18 en 40-45. Binnenkort komt daar nog de spektakel-musical Red Star Line bij. En natuurlijk Vergeet Barbara, een project waar ik ook enorm naar uitkijk.”


Feestsingle


Gert Verhulst en Johan Vanden Eede hebben ter gelegenheid een nieuw nummer geschreven. Samson & Marie, Mega Mindy, Kabouter Plop, Nachtwacht, K3, Piet Piraat, Bumba en Bumbalu zingen mee in het feestnummer 'Festival', dat verwijst naar het 25 Jaar Studio 100 Festival in Plopsaland De Panne deze zomer. Stream de single hier!Unieke releases


Doorheen het feestjaar zullen er heel wat bijzondere spullen op de markt komen. Een overzicht:

 • Het Beste Uit 25 Jaar Studio 100 (CD)

 • Het Beste Uit 25 Jaar Studio 100 (LP)

 • Het Beste Uit 25 Jaar Studio 100 (DVD)

 • Het Beste Uit 25 Jaar Studio 100 (puzzel)

 • Studio 100 Toppers (CD)

 • Het Beste Van Piet Piraat (CD)

 • Het Beste Mega Mindy (CD)

 • Het Beste Kabouter Plop (LP)

 • 'Spring' van Spring (LP)

 • 'Alle Kleuren' van K3 (LP)

 • 'Tele-Romeo' van K3 (LP)

 • ...

Daarnaast worden enkele Studio 100-klassiekers in een hip jasje gestoken. DJ Omdat Het Kan Soundsystem maakt een herwerking van het iconische 'Spring'-nummer. Xander Tillon, muzikale leider bij SPOTZ-ON herwerkt het 'Piet Piraat'-themalied en het bekende 'Mega Mindy Tijd' wordt getuned door DJ Funkauser.


Studio 100 wil de fans bij deze ook oproepen om hun eigen interpretatie van deze klassiekers te maken. Net als eerder is gebeurd bij het lied 10.000 luchtballonen van K3. Van dit lied werden onder andere een Big Band, rock, EDM als een metalversie gemaakt. Maar dit keer moedigen we de fans ook aan om bij de remix van het iconische nummer Spring ook een video op te nemen. Laat je muzikale- en videotalent zien en post dit op platformen als YouTube en Vimeo met de hashtag #SamenStudio100. Op de website studio100.com/samenstudio100 kan men alle info vinden om hun versie van eerder genoemde klassiekers te uploaden.


25 Jaar Studio 100 Festival


Op 11 september 2021 is het groot feest in Plopsaland De Panne. Dan wordt daar de 25ste verjaardag van Studio 100 gevierd. En dat gebeurt met een heus concert in de namiddag voor families met kinderen en één 's avonds voor fans ouder dan 16 jaar. Heel wat artiesten zullen de revue passeren. Afsluiten doet het park met een nostalgische Studio 100 afterparty onder leiding van DJ Omdat Het Kan Soundsystem.


TICKETS & INFO: studio100.comRewind Party


Begin december staat het Sportpaleis in Antwerpen op z'n kop, want dan vindt de Studio 100 Rewind Party plaats, een feestje met oude en nieuwe Studio 100-figuren ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van het productiehuis. Spring maakt voor deze keer een éénmalige comeback. Ook De Grote Sinterklaasshow zal dan in het teken staan van 25 jaar Studio 100.


TICKETS & INFO: studio100.com


BRON: Studio 100

Kommentare


bottom of page