top of page

Studio 100 zet Sportpaleis op z'n kop met SingAlong en Sinterklaasshow

De eerste dagen van december zijn telkens hoogdagen voor Studio 100-fans. Meezingen met de cast van 'Het Huis Anubis' en 'Amika' tijdens de Studio 100 SingAlong of meedansen met Piet Piraat en K3 tijdens De Grote Sinterklaasshow? Het kon allemaal dit weekend in het Antwerpse Sportpaleis.


De cast van Het Huis Anubis © Studio 100
De cast van Het Huis Anubis © Studio 100

SingAlong


Fans van 'Het Huis Anubis' en 'Amika' hebben er maandenlang naar uitgekeken, maar vrijdag 1 december was het eindelijk zover: de eerste Studio 100 SingAlong in Antwerpen. Een bomvol Sportpaleis met 16-plussers brulde mee met de grootste Studio 100-hits aller tijden. Dit was de line-up:

  • Gert Verhulst & James Cooke

  • Piet Piraat

  • Mega Mindy

  • Free Souffriau

  • Kabouter Plop

  • K3

  • Amika (Moora Vander Veken & Niels Destadsbader)

  • Samson & Marie

  • Het Huis Anubis

  • Omdat Het Kan Soundsystem

Moora en Niels van Amika © Studio 100
Moora en Niels van Amika © Studio 100

Tijdens de set van 'Amika' ging het dak eraf. Moora Vander Veken en Niels Destadsbader zongen de bekendste 'Amika'-liedjes. Moora Vander Veken playbackte vroeger al haar optredens, deze keer was dat niet anders.


De A-lister van de avond was ongetwijfeld de cast van 'Het Huis Anubis'. Het publiek zong luidkeels mee met o.a. 'Het Geheim', 'De Schat Van Anubis' en 'Zondag'. Gert Verhulst, die destijds alle songs heeft geschreven, drong zichzelf meermaals op om samen met de 'Anubis'-cast een nummer te zingen. Het publiek betaalde tickets om de cast van het iconische jeugdprogramma aan het werk te zien, en niet featering Gert Verhulst.


Voor Loek Beernink (Nienke), Iris Hesseling (Amber), Lucien van Geffen (Fabian), Vincent Banić (Mick), Vreneli van Helbergen (Patricia), Sven de Wijn (Jeroen) en Marieke Westenenk (Joyce) was het meer dan tien jaar geleden dat ze samen nog eens op het podium stonden. De stemmen klonken zenuwachtig en soms vals, maar dat vergaf het publiek al gauw.


Veel erger was de performance van Gert Verhulst die - zichtbaar zenuwachtig - meerdere fouten maakte. Hij zette vaak verkeerd in, vergat teksten en deed daarom de band, het fantastische koor en het indrukwekkende ballet twijfelen.


De mop dat Gert Verhulst op een gegeven moment een Samson-pak achterstevoren aanhad voelde geforceerd aan en werd overigens al gebruikt door de Burgmeester in de Samson & Gert Kerstshow van 2018. James Cooke, die niet erg vertrouwd was met het Studio 100-repertoire, deed het opvallend beter.


© Studio 100
Het Sportpaleis © Studio 100

Luister nu naar de officiële setlist via Spotify:

Op donderdag 7 en vrijdag 8 december heb je nog een kans om dit feestje mee te maken. Wegens succes keert de SingAlong volgend jaar terug, opnieuw met de cast van 'Het Huis Anubis'. Zo, het unieke is er ook alweer af.


Herbeleef de show:

De Grote Sinterklaasshow


Ook kinderen konden dit weekend genieten van hun favoriete Studio 100-helden tijdens de jaarlijkse Sinterklaasshow. De presentatie was in handen van Lennart Lemmens (bekend van 'Campus 12') en Maxine Janssens (bekend van 'Kosmoo' en 'Plop & Felle'). Voor Hanne, Marthe en Julia van K3 was het de eerste keer dat ze samen met drie optraden tijdens de Sintshow voor een volle zaal.


K3 © Studio 100
K3 © Studio 100

Beluister hier de officiële setlist:

BRON: Studio 100

Comments


bottom of page