top of page

Plopsa vrijgesproken voor jetski-ongeval

Het pretpark Plopsaland De Panne is vrijgesproken voor een ongeval met de Mega Mindy jetski, waarbij een vrouw van 55 zwaargewond raakte aan haar arm.


© Jelle Houwen
© Jelle Houwen

In april vorig jaar wilde een 55-jarige vrouw uit Hofstade samen met haar kleinzoon een ritje maken op de Mega Mindy jetski. De waterattractie is een wilde draaimolen die net het water raakt.


Toen het slachtoffer met haar kleinzoon in de jetski wilde stappen van op het instapplatform, ging het mis. Het platform schoof achteruit, waardoor de jongen in het water viel. Toen de vrouw haar kleinzoon achterna sprong, was de attractie al gestart en haalde de zwenkarm haar arm open.


Na onderzoek was snel duidelijk dat de attractiebeheerder vergeten was om zijn inspectieronde te doen, voor hij de attractie in gang stak. "Nog steeds kan ik niet begrijpen waarom ik het vergat", verklaarde de man. Toen hij het ongeluk opmerkte, drukte hij meteen de noodknop in.


© kirmesfanmopohl
© kirmesfanmopohl

De rechtbank oordeelde dat hij in fout was, maar wel een opschorting van zijn straf krijgt. De rechter sprak Plopsaland vrij omdat het niet bewezen is dat het pretpark een fout maakte.


BRON: VRT NWS, Looopings

Comentários


bottom of page