top of page

Maak kennis met de nieuwe Mega Mindy en Mega Toby

Musical- en tv-actrice Lotte Stevens volgt Free Souffriau op als Mega Mindy. Model Tuur Roels kruipt na Louis Talpe in het pakje van Mega Toby.


Tuur Roels en Lotte Stevens © Studio 100
Tuur Roels en Lotte Stevens © Studio 100

Mega Lotte


Na 15 jaar kondigde Free Souffriau enkele weken geleden aan dat ze stopt met de rol van Mega Mindy. Dat was een verrassing, want het aandeel van Mega Mindy was de afgelopen jaren flink geslonken naar enkele luttele optredens en per jaar. Zij wordt nu opgevolgd door Lotte Stevens. Ze zal voor het eerst te zien zijn in de rol op het 25 jaar Studio 100 festival dat plaatsvindt op 11 september in Plopsaland De Panne.


Lotte Stevens is momenteel te zien in de Ketnet-serie Hoodie, waarin ze de rol van Flo speelt. Daarnaast heeft ze ervaring in verschillende musicals. In het verleden werd Stevens al meerdere keren ingezet als stand-in voor Free Souffriau als Mega Mindy.


Lotte Stevens: "Ik vind het geweldig dat ik Mega Mindy mag gaan spelen. Zij is voor zoveel kinderen een superheldin. Het wordt ongetwijfeld in alle opzichten een groot avontuur."


Mega Tuur


Louis Talpe hing het pakje van Mega Toby al in 2015 aan de haak. Hij wordt nu opgevolgd door Tuur Roels. Hij werd gekozen na verschillende auditierondes bij Studio 100 in Schelle. Tuur was Mister Belgium 2010 en de Belgische Coca Cola Light man in 2014.


Tuur Roels: “Ik hou ervan om de fantasie van kinderen te prikkelen, dat ik dit nu als Mega Toby kan doen vind ik geweldig! Hopelijk kunnen we samen veel boeven vangen!”

De MEGA Mindy Show uit 2011 © Studio 100
Free Souffriau in de MEGA Mindy Show in 2011 © Studio 100

Nieuwe theatershow


Samen met Lotte zal Tuur vanaf 24 april 2022 schitteren in de show 'Mega Mindy en de Stemmendief', in Capitole Gent. Daarna toeren ze doorheen de Nederlandse theaterzalen. Het is sinds 2011 geleden dat Mega Mindy nog eens een volwaardige theatershow krijgt.


BRON: Studio 100, Het Nieuwsblad

bottom of page