top of page

Klaasje neemt afscheid van K3

Als een donderslag bij heldere hemel kondigt Klaasje Meijer na vijf jaar haar afscheid van K3 aan. Dit najaar staat ze voor de allerlaatste keer samen met Hanne en Marthe op het podium. Studio 100 gaat in een tv-programma op zoek naar haar opvolger of opvolgster, want deze keer hoeft het niet per se een meisje te zijn.


Hanne, Klaasje en Marthe © Studio 100
Hanne, Klaasje en Marthe © Studio 100

Een bom in showbizzland: Klaasje verlaat al na vijf jaar K3, de populairste meidengroep van de Benelux. Hanne en Marthe blijven wel nog en gaan samen met Studio 100 en DEDSIT op zoek naar wie haar zal opvolgen. Dat kondigden de meisje zelf aan in een goed voorbereide persconferentie.Nog nooit verliet een K3-lid zo snel de groep. In 2009 kondigde de blonde Kathleen Aerts aan de band na tien jaar te verlaten. In 2015 waren Karen Damen, Kristel Verbeken en Josje Huisman aan de beurt.


Toch is Klaasje nog niet meteen weg. Ze schittert momenteel nog in de film 'K3: Dans Van De Farao', presenteert ze mee de 'K3 Run & Fun' en straalt ze nog een laatste keer in de zomersingle 'Beter Als Je Danst', meteen ook het laatste nummer waar componist Miguel Wiels aan meewerkte, want hij stopt als vaste liedjesschrijver bij K3.Klaasje: “Na vijf prachtige jaren heb ik besloten om afscheid te nemen van K3. Het is een enorme stap, maar voor mij een heldere en doordachte beslissing, waarin ik gesteund word door het team van Studio 100 en alle mensen die dicht bij mij staan. Ik gun mijn plaatsje binnen K3 aan iemand anders en wil zelf op een andere manier invulling geven aan mijn leven.


Wat de toekomst brengt, dat weet niemand. Graag wil ik blijven acteren en presenteren, want daar word ik heel gelukkig van. Ook zal muziek een rol blijven spelen in mijn leven, omdat mijn hart daar ligt. Via mijn sociale media zal ik jullie op de hoogte houden van wat ik ga doen. Ik kijk positief uit naar een toekomst waarin ik mijn eigen weg zal gaan, en waar K3 ook doorgaat met een nieuwe, frisse wind.


Het K3-leven is fantastisch, al voel ik dat het nu tijd is om mijn vleugels uit te slaan. Zoals er voor alles een begin en een eind is, zo is nu voor mij het moment gekomen om verder te kijken en mijn horizon te verbreden. Bovenal wil ik aan jullie, de fans, mijn grote dankbaarheid uitspreken voor meer dan vijf jaar K3. De dansende en zingende kinderen tijdens onze shows, de duizenden tekeningen, cadeautjes, brieven en mooie verhalen zitten voor altijd in mijn hart. Het is met geen pen te beschrijven hoe overweldigend en bijzonder het is om invulling te mogen geven aan K3. De K3-Shows, het dansen, zingen, presenteren en acteren, het is alles wat ik het liefste doe. Ik ben Hanne en Marthe en het geweldige team van Studio 100 enorm dankbaar voor alle ervaringen en momenten die ik in de afgelopen jaren met hen heb mogen delen en ik zal deze de rest van mijn leven met mij meedragen.


Volgens mij kan het naast elkaar bestaan: vooruitkijken en omkijken. Een nieuw begin en afscheid nemen. Voor mij wordt dit een afscheid in dankbaarheid en voor ons allemaal een nieuw begin met frisse energie. Gelukkig heb ik nog een jaar om van alles bij K3 dubbel en dwars te gaan genieten!”


Hanne: “We begonnen alle drie onervaren aan dit avontuur. Meer dan 5 jaar later hebben we een rugzak vol ervaringen gekregen. Samen hebben we zo veel meegemaakt. We zijn niet alleen professioneel gegroeid, maar vooral onderling ook heel erg naar elkaar toe gegroeid! We hebben gelachen, gehuild en genoten. Ik denk dat “dankbaarheid” en “goesting” de juiste woorden zijn vandaag. ‘Dankbaar’ voor de fijne jaren met Klaasje en ‘goesting’ voor een nieuw avontuur zowel voor Klaasje als voor K3 want wij zijn nog lang niet uitgezongen! Dit betekent dat we op zoek gaan naar iemand nieuw om ons groepje weer compleet te maken. Dus ook dit jaar zullen dromen uitkomen!”


Marthe: “Het zal wennen zijn zonder Klaasje, we zijn tenslotte meer dan 5 jaar lang als zussen voor elkaar geweest. Maar zowel Hanne als ik hebben nog ontzettend veel zin om door te gaan, we hebben nog niet het gevoel dat het voor ons al tijd is om ermee op te houden. In overleg met Studio 100 hebben Hanne en ik dan ook de beslissing genomen om door te gaan met K3.”


Gert Verhulst: “K3 gaat door, want we hebben nog héél veel plannen. Dit najaar gaat Studio100 op zoek naar een opvolger voor Klaasje. We onderzoeken op dit moment of we een mooi tv-programma kunnen maken over de zoektocht naar de nieuwe K3. Meer nieuws daarover later. Ondertussen kan iédereen zich alvast kandidaat stellen. Want wie zegt dat het opnieuw een meisje moet zijn? Iedereen die drie shows per dag aankan, mag zich kandidaat stellen! Maar voor het zo ver is, kan de K3 show met Klaasje hopelijk binnenkort doorgaan, zodat we uitgebreid afscheid kunnen nemen van haar. Bovendien zijn Hanne, Marthe en Klaasje binnenkort ook te zien in de nieuwe K3 film Dans van de Farao!


K3 Dromen Show


Het afscheid van Klaasje staat centraal in de nieuwe K3-theatertour. De 'K3 Dromen Show' ging normaal gezien vorig jaar door, maar door de coronacrisis werd de show meermaals uitgesteld. Het verhaal van de show wordt daarom licht aangepast.


TICKETS & INFO: studio100.com


K2 Zoekt K3


Dit najaar gaan VTM en SBS6 in een tv-programma op zoek naar een geschikte opvolger of opvolgster. Voor het eerst kunnen niet enkel meisjes zich kandidaat stellen, maar ook jongens en non-binaire personen kunnen zich aanmelden.


SCHRIJF JE HIER IN: studio100.com


Opmerkingen


bottom of page