top of page

Karen Damen keert terug naar Studio 100

Karen Damen keert voor even terug naar haar voormalige werkgever. In 2016 nam ze afscheid als K3'tje. Deze zomer speelt ze alternerend met Ruth Beeckmans de rol van de boze koningin in de sprookjesmusical 'Sneeuwwitje'.


Ruth Beeckmans en Karen Damen © Studio 100
Ruth Beeckmans en Karen Damen © Studio 100

De zomervakantie van 2024 wordt immens druk voor Plopsaland De Panne. Naast de Samson & Marie Zomershow, een show rond Maya de Bij en een revue met Gert Verhulst en James Cooke worden er ook elke dag voorstellingen gespeeld van de musical 'Sneeuwwitje'.


Bij mondjesmaat worden er meer en meer namen gelost van de acteurs. Ianthe Tavernier speelt de rol van Sneeuwwitje met Michiel De Meyer aan haar zijde als de prins. Karen Damen en Ruth Beeckmans zullen afwisselend de rol van de koningin spelen.Karen Damen


Karen Damen is niet onbekend voor Studio 100. Tussen 2002 en 2016 was ze de rosse van K3. In 2016 was ze vast panellid in het tv-programma 'Zeg Eens Euh!'.


In de tussentijd presenteerde ze allerlei programma's op VTM en Play. Momenteel speelt ze mee in de VTM-reeksen 'Familie' en 'Milo' en schittert ze in haar eigen one-women-show.


Karen Damen: “Het is natuurlijk superspeciaal dat de allereerste musical van Studio 100 terugkomt. Ik ben benieuwd hoe die er nu, 25 jaar later, zal uitzien. Het is een iconische voorstelling en ik ben dankbaar dat ik mag bijdragen aan de magie die deze klassieker tot leven brengt.”

Ruth Beeckmans


Ruth Beeckmans maakt hiermee haar musicaldebuut. Later dit najaar pronkt ze in 'Tien Om Te Zien De Musical' en in een musical van een andere productiehuis. In 2018 speelde ze mee in de Samson & Gert Kerstshow.


Ruth Beeckmans: “Ik ben heel blij dat ik deze kans heb gekregen. Het zal een uitdaging worden, maar ik kijk ernaar uit om de ‘boze’ koningin te spelen en het publiek te betoveren in deze sprookjesmusical. Bovendien wordt het de eerste keer dat ik op de planken zal staan als musicalactrice, heel spannend dus!”

In de vorige versies van de musical werd de boze koningin gespeeld door actrice Anne Mie Gils. Haar iconische interpretatie van de rol staat op ieders netvlies gebrand. Het zal dus een grote uitdaging worden voor Ruth Beeckans en Karen Damen om aan die performance te kunnen tippen.Sneeuwwitje zal deze zomer exclusief te zien zijn in het Proximus Theater in Plopsaland De Panne.


Xavier Verellen, Marketing & Sales Director Plopsa: “Voor Plopsa is het opzetten van zo een grootschalige productie een primeur. Echter sluit deze musical naadloos aan bij onze visie om volop in te zetten op beleving. Op die manier krijgt onze site in De Panne nog een extra dimensie. Bovendien is een bezoek aan deze voorstelling inbegrepen voor alle gasten die tijdens de zomer in het Plopsa Hotel verblijven. Allen daarheen dus!”

TICKETS & INFO: sneeuwwitje.live

BRON: Studio 100

Comments


bottom of page