top of page

'De Dag van de Bloedmaan': de derde film voor Nachtwacht

Na het enorme succes van de eerste film 'De Poort der Zielen' in 2018 en 'Het Duistere hart' in 2019 krijgt de populaire Ketnet-reeks Nachtwacht een derde bioscoopfilm: 'De dag van de Bloedmaan'. Er zijn al meer dan 100.000 tickets verkocht.

De cast © Studio 100
De cast © Studio 100

Het verhaal


In de derde Nachtwacht-film staat deze keer de weerwolf centraal. Vlad, Keelin en Wilko komen terecht in het rijk der weerwolven. Hier heeft Wilko’s vader, Lupino, de wilde weerwolfclans in vrede verenigd.Samen met Wilko’s zus Rhea wil hij de weerwolven de moderne tijd inleiden. Er wordt echter tegen hem samengespannen door enkelen die juist terug willen naar het recht van de sterkste. Tijdens een duister offerritueel creëren zij de Bloedmaan, een eeuwige zonsverduistering die de weerwolven woest en wild maakt. En er ontstaat een krachtig, onverslaanbaar monster. Onverslaanbaar? Ook voor de Nachtwacht?

De cast

 • Wilko: Giovanni Kemper

 • Keelin: Celine Verbeeck

 • Vladimir: Louis Thyssen

 • Rhea: Nora Gharib

 • Bardal: Guga Baùl

 • Lupino: Begir Memeti

 • Sacha: Luna Van Avermaet

 • Quil: Gregory Van Damme

 • Romulus: Immanuel Lemmens

 • Cooper: Peter Van De Velde

 • Helena: Brigitte Heitzer

 • Vega: Sven De Ridder

'Nachtwacht: De Dag van de Bloedmaan' is een coproductie van Ketnet en Studio 100. De film wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD) en is vanaf 15 december 2021 te zien in alle Vlaamse en Brusselse bioscopen. Door de lockdown in Nederland is het niet duidelijk wanneer de film daar in de cinema's zal te zien zijn.


Groot succes


Intussen mocht de film al zijn 100.000ste bezoeker verwelkomen in Kinepolis Antwerpen. Dat is opvallend, want door de coronacrisis is de film enkele weken uitgesteld geweest. De eer viel te beurt aan de familie Gillebert. Kobe (5) en Tibo (9) zijn volgens mama Liesbeth echte superfans! Ze werden compleet verrast en kregen een pakket met heel wat fijne merchandise van Nachtwacht.

Mama Liesbeth: "Kobe en Tibo vinden de avonturen van Nachtwacht superspannend en keicool. Ze spelen die thuis ook heel dikwijls na. Ze hebben er dan ook enorm naar uitgekeken om naar deze film te komen kijken."
100.000ste bezoeker © Studio 100
100.000ste bezoeker © Studio 100

Deze derde film van Nachtwacht is overigens de best bekeken Vlaamse film van 2021. Mooi nieuws voor de drie hoofdacteurs Louis Thyssen (Vladimir), Celine Verbeeck (Keelin) en Giovanni Kemper (Wilko), voor wie Nachtwacht al meer dan zeven jaar een groot deel uitmaakt van hun leven.


Zwijgen Is Goud © Studio 100
Zwijgen Is Goud © Studio 100

Het album


Op 22 december verscheen het tweede studio-album van Nachtwacht. Er staan elf nummers op, waaronder de twee gloednieuwe liedjes 'Zwijgen Is Goud' en 'Zwarte Magie'.


 1. Zwijgen Is Goud

 2. Nachtwacht

 3. Ad Inferos

 4. Wees Niet Bang

 5. Schemermeer

 6. Vega

 7. Volle Maan

 8. Helden

 9. Vampierenwals

 10. Zwarte Magie

 11. Winter komt naar Schemermeer

Stream het album hier! 'Zwijgen Is Goud' is meteen ook de titelsong van de film.

Nieuwe theatershow


Het is nog lang, maar in oktober 2022 komen Vlad, Wilko en keelin terug in het theater met hun derde show: 'Het Donkere Spiegelbeeld’.


Het belooft opnieuw een razend spannende strijd te worden tussen de Nachtwacht en de onderwereld. Deze keer strijden ze tegen hun eigen spiegelbeeld.

Het Vervloekte Perkament © Studio 100
Het Vervloekte Perkament © Studio 100

De show trekt opnieuw door heel Vlaanderen. Je kan de Nachtwacht bewonderen in Asse, Gent, De Panne, Oostende, Hasselt & Antwerpen. Tickets & info: studio100.com


BRON: Ketnet, Studio 100

Comments


bottom of page