top of page

Allereerste Samson & Marie Kerstshow in première

In het Proximus Theater in De Panne ging maandagmiddag de Samson & Marie Kerstshow in première. Voor het eerst in meer dan dertig jaar werd de bobtail niet op het podium vergezeld door Gert Verhulst, maar door zijn dochter Marie.


Samson & Marie © Studio 100
Samson & Marie © Studio 100

Al meer dan drie jaar is Marie het nieuwe baasje van Samson, maar omwille van de corona-pandemie konden ze nu pas hun eerste kerstshows spelen samen. De Burgemeester, Alberto en Van Leemhuyzen doen net als vroeger mee in de show.


Het Samsonballet wordt verzorgd door Studio Dansemble. De choreografieën komen van Matthew Michel. Het Samsonkoor komt van SPOTZ-ON en staat onder leiding van Xander Tillon. Lieselot Lauwers leidt alles in goede banen.


Geen live-orkest deze keer. Voor het eerst is de Samson Kerstshow live on tape. Het decor is ook minder groots dan tijdens de Samson & Gert Kerstshows vroeger.


Samson & Marie Kerstshow © Studio 100
Samson & Marie Kerstshow © Studio 100

Verhaal


Tijdens deze kerstshow van Samson & Marie ontmoet Samson een lief theaterspookje waar hij een geheime vriendschap mee sluit. Van Leemhuyzen en Alberto hebben geen weet van deze vriendschap en zijn bang voor het spookje. Ze besluiten hem te vangen. Hopelijk loopt het goed af voor Samson zijn nieuwe vriendje…


Het verhaal is een update van de Samson & Gert Kerstshow uit 2002. Die zag er toen zo uit:Setlist

 1. Wij Gaan Beginnen

 2. Het Is Winter

 3. Samson Is Bang (niet op album verschenen)

 4. Wij Gaan Naar De Maan

 5. Samson & Marie

 6. In Het Oerwoud

 7. Alles Is Op

 8. Het Spook Van De Opera

 9. Piraten-Potpourri

 10. IJsjes

 11. Samsonrock

Marie: “Ik heb zo lang afgeteld naar dit moment, eindelijk is het zover! We hebben er met z'n allen dan ook van genoten. Als kind keek ik zelf ook altijd enorm uit naar de kerstshows van Samson & Gert, dus voor mij is het heel speciaal dat ik hier nu zelf sta.”

Na de voorstellingen in De Panne keert de kerstshow, na meer dan elf jaar, terug naar de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. Dat is dé zaal waar het allemaal begon in 1991 en waar de eerste kerstshows werden gespeeld. Daarna zijn Samson & Marie ook nog te zien in Hasselt, Roosendaal en Rotterdam.


TICKETS & INFO: studio100.com

BRON: HLN, Studio 100

Comments


bottom of page