top of page

Vernieuwde Daens-musical in première, maar meteen uitgesteld

Op 21 februari, net voor de allereerste lockdown, ging Daens de Musical onder massale belangstelling in première in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Door de strenge coronamaatregelen is Studio 100 genoodzaakt om alle voorstellingen uit te stellen. 200.000 verkochte tickets liggen dus nog even in de kast.


Onder aanvoering van hoofdrolspeler Peter Van de Velde, die een krachtige en tegelijk ook breekbare Adolf Daens neerzet, kreeg het publiek een aangrijpende voorstelling te zien met een zeer sterke en overtuigende cast. De muziek van Dirk Brossé, ingespeeld door het 60-koppig Symfonieorkest Vlaanderen, greep meermaals naar de keel.


De cast © Studio 100
De cast © Studio 100

Na een intensieve voorbereidingsperiode was het eindelijkzover: de première van de 2.0-versie van de musical Daens. Heel wat prominenten zakten af naar het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs om deze speciale avond mee te maken. Zij waren getuige van een voorstelling die de strijd laat zien van Adolf Daens tegen de sociale wantoestanden aan het eind van de 19e eeuw. Naast spectaculaire scènes werd het publiek ook geraakt met muziek en prachtige pakkende beelden. Dankzij het vernieuwende technisch concept met rijdende tribunes is er naast grote massa-scènes ook plaats voor heel intieme momenten. Dit zorgt ervoor dat de toeschouwers op een unieke manier meegezogen worden in dit diepmenselijke verhaal.


Producent Gert Verhulst: “De wereldpremière van Daens meer dan 10 jaar geleden was een absolute mijlpaal voor Studio 100. Met deze nieuwe 2.0-versie wilden we veen oorstelling maken die opnieuw heel wat mensen zal raken. De afgelopen weken en maanden is er dan ook bijzonder hard en met zeer veel liefde aan deze voorstelling gewerkt en met resultaat! Ik ben bijzonder trots en fier op deze voorstelling en op de sterke prestatie van Peter Van de Velde."

Cast


De titelrol wordt vertolkt door Peter Van de Velde. Zijn broer Pieter Daens wordt gespeeld door Jan Schepens. Daarnaast speelt theatermonument Jo De Meyere de rol van Bisschop Stillemans. Free Souffriau is Nette Scholliers en Jelle Cleymans geeft gestalte aan de socialistische voorman Jan De Meeter. Manou Kersting neemt de rol van de meedogenloze fabrieksopzichter Schmitt op zich en Peter Thyssen zorgt voor de komische noot in de rol van Ponnet. Fabrice Pillet is gecast als Charles Woeste.


De cast © Studio 100
De cast © Studio 100

Uitgesteld


Door de stijgende corona-cijfers zijn er extra maatregelen genomen waardoor alle voorstellingen van Daens de Musical en andere Studio 100-producties uitgesteld worden. Maar uitstel is geen afstel, dus alle bezoekers van de getroffen voorstellingen worden persoonlijk per mail geïnformeerd. Zodra er meer duidelijkheid is over alternatieve speeldata brengen we alle tickethouders op de hoogte van hun nieuwe datum.


BRON: Studio 100

bottom of page