top of page

Studio 100 brengt Les Misérables terug naar Vlaanderen

Na 25 jaar keert Les Misérables terug naar Vlaanderen. Deze wereldwijd bejubelde musical brengt het verhaal over vriendschap, vrijheid en liefde. Met een Vlaamse cast in de vernieuwde versie uit Londen zal Les Misérables in het najaar van 2023 neerstrijken in Antwerpen.


Les Misérables © Studio 100
Les Misérables © Studio 100

Eigen concurrent


Studio 100 pakt in het najaar van 2023 uit met een vernieuwde versie van Les Misérables. Niet in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs deze keer, maar wel in Antwerpen. Daarmee concurreert Studio 100 met zichzelf, want op hetzelfde moment zullen er andere producties lopen in het Pop-Up Theater.


Anja Van Mensel, CEO Studio 100 Benelux: “We zijn inderdaad onze eigen concurrent. Maar het publiek in Puurs is veel breder. In tegenstelling tot 25 jaar geleden is er nu een grotere groep van mensen die musical apprecieert. Onze eigen creaties blijven de prioriteit, maar het is goed om af te wisselen met iets van buitenaf. We kunnen nog tot 2025 in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs blijven."

In de kranten van Mediahuis legt Anja Van Mensel, CEO van Studio 100 Benelux, uit waarom ze bij het entertainmentbedrijf voor deze productie kiezen:


Van Mensel: "Wij maken normaal gezien eigen creaties, maar Les Mis is voor Vlaanderen zowat de oermusical, het eerste megasucces. En het is één van de favoriete musicals van Gert, dat helpt ook."

Nieuwe versie


Volgens Anja Van Mensel is de tijd opnieuw rijp voor Les Mis.


Van Mensel: "In 1998 ontdekten veel Vlamingen het musicalgenre dankzij die voorstelling. Intussen is er een heel nieuw publiek. Ook jonge mensen krijgen nu de kans om de 2.0 versie van Les Mis met nieuwe arrangementen en decor te zien.”

De musical krijgt een volledig Vlaamse cast. De audities daarvoor zijn momenteel bezig. De finale beslissing over de cast ligt in Londen bij theaterproducent Cameron Mackintosh, die de rechten op Les Mis heeft.


Les Misérables © Studio 100
Les Misérables © Studio 100

Het verhaal


De voorstelling is gebaseerd op de historische klassieker van Victor Hugo en volgt Jean Valjean, een vroegere gevangene die op het rechte pad probeert te blijven. Nummers als One Day More en Bring Him Home prijken steevast in de top drie van populairste musicalnummers.


Frankrijk in een tijd van onrust, armoede en oneerlijkheid. Na 19 jaar gevangenschap lijkt Jean Valjean zijn vrijheid tegemoet te gaan. Javert helpt hem uit de droom en laat hem weten aan welke voorwaarden hij de rest van zijn leven moet voldoen. Om hieraan te ontsnappen verscheurt Jean Valjean zijn vrijlatingsbrief en neemt een nieuwe identiteit aan. Door de jaren heen bewijst hij een goed persoon te zijn en probeert hij zijn verleden achter zich te laten. Lukt het Jean Valjean om uit handen te blijven van de geobserdeerde Javert, die hem koste wat kost wil bestraffen voor het breken met de voorwaarden?


De ticketverkoop start pas dit najaar, maar je kan nu alvast preregistreren via studio100.com.


BRON: Mediahuis, Studio 100

Commentaires


bottom of page