top of page

Sneeuwwitje komt terug mét dwergen

Het stond al even op de agenda, maar in de zomer van 2024 is het dan eindelijk zover: de sprookjesmusical 'Sneeuwwitje' keert terug. De audities zijn nog volop aan de gang. Studio 100 is naast het ensemble nog op zoek naar kleine mensen voor de rollen van de zeven dwergen.


Ianthe Tavernier en Michiel De Meyer © Studio 100
Ianthe Tavernier en Michiel De Meyer © Studio 100

'Sneeuwwitje' was de allereerste musical die Studio 100 produceerde. In 1998 liep de eerste versie. Wegens succes kwamen er hernemingen in 2001 en 2005. In 2003 bracht Studio 100 een franstalige versie van de musical in Wallonië en Frankrijk.


De eerste versie van 1998 zorgde meteen voor controverse. Hoofdrolspeelster Sanne weigerde de prins, die gespeeld werd door Chris Van Tongelen, te kussen. Sanne werd terloops vervangen door de toen nog onbekende Kathleen Aerts.


Gert Verhulst, CEO Studio 100: "Sneeuwwitje is een heel bijzonder productie voor Studio 100. Meer dan 25 jaar geleden brachten we deze voorstelling voor de eerste keer op de planken. Het was meteen ook onze eerste musical. In die tijd was het echt pionieren, maar ik koester er enkel warme herinneringen aan. Nadien trokken we met deze voorstelling ook nog naar Nederland en Frankrijk. Ik ben dan ook bijzonder enthousiast dat we met deze klassieker voor een magische zomer in Plopsaland kunnen zorgen."


Cast


Vaste Studio 100-waarden Ianthe Tavernier en Michiel De Meyer kruipen in de huid van Sneeuwwitje en de prins. De audities voor de andere rollen zijn nog volop aan de gang.


Ianthe Tavernier en Michiel De Meyer © Studio 100
Ianthe Tavernier en Michiel De Meyer © Studio 100

Het productieteam van de musical is ook op zoek naar kleine mensen die de rollen van de dwergen zouden kunnen vertolken. Dat vertelde Gert Verhulst aan HLN Showbits. In deze woke-tijden een toch wel opvallende beslissing. Acteur met dwerggroei Chris Willemsen vertelt aan Het Nieuwsblad dat hij de mening van Gert Verhulst volgt om te blijven bij mensen met dwerggroei en stelt zich graag kandidaat voor de rol van een dwerg in de musical.


Exclusief in Plopsaland


'Sneeuwwitje' zal deze zomer exclusief te zien zijn in het Proximus Theater in Plopsaland De Panne. Een bezoek aan deze voorstelling is inbegrepen voor alle gasten die op de dag van de voorstelling in het Plopsa Hotel verblijven. Wie naar de musical gaat kijken, kan met speciale formules goedkoper het pretpark in en/of overnachten in het Plopsa Hotel.


De musical gaat in première op 30 juni 2024 en zal vanaf dan een hele zomervakantie lang bijna dagelijks te zien zijn in het Proximus Theater in De Panne.


TICKETS & INFO: sneeuwwitje.live

BRON: Studio 100, HLN, Het Nieuwsblad

Comments


bottom of page