top of page

Plopsa geeft gevluchte Oekraïense kinderen gratis toegang

De kinderen van Oekraïense vluchtelingen kunnen vanaf vandaag gratis binnen in de Plopsa-parken in binnen- en buitenland. Jongeren vanaf 14 jaar krijgen 40 procent korting op hun ticket.


De Eendjes © Plopsa
De Eendjes © Plopsa

De Plopsa Group komt Oekraïense vluchtelingen tegemoet. Kinderen tot en met 14 jaar krijgen gratis toegang. Wie ouder is, ontvangt 40 procent korting op de reguliere entreeprijs.


Plopsa-woordvoerder Sebastien Momerency: “Iedereen is aangegrepen door dit schrijnende verhaal. Met dit initiatief richten we ons op organisaties die met kinderen in een groep onze parken bezoeken en kinderen die zijn ondergebracht bij gastgezinnen."

De actie geldt voor voor alle Europese Plopsa-parken, behalve die in Tsjechië, omdat die niet beheerd wordt door het pretparkbedrijf. In Polen wordt er ook gekeken naar mogelijkheden om gevluchte Oekraïeners aan een baan te helpen.


Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof: "We zetten alle deuren open voor mensen uit Oekraïne die in onze parken in Kownaty in Warschau willen werken. Een baan kan hen helpen bij het aanpassen aan de nieuwe omgeving en bij het leegmaken van het hoofd."

Heidi the Ride © Plopsa
Heidi the Ride © Plopsa

Geen marketingstunt


Plopsa benadrukt dat het niet om een commerciële actie gaat.


Sebastien Momerency: "Ons bedrijf vindt charity heel belangrijk. Wij willen Oekraïnse kinderen even loskoppelen van alle problemen waarmee ze te kampen krijgen. Ze worden weggetrokken uit hun vertrouwde omgeving, moeten vaak een deel van hun familie achterlaten en komen in een land terecht waar ze de taal niet spreken.”

Het is niet bekend hoe lang de actie loopt.


BRON: HLN, Looopings

Comments


bottom of page