top of page

Nieuwe versie 'De 3 Biggetjes' feestelijk in première

Op zaterdag 10 februari ging in de Capitole in Gent de nieuwe versie van de sprookjesmusical 'De 3 Biggetjes' in première. Het werd een kleurrijke voorstelling vol humor, spanning, en een vleugje romantiek.


De hoofdcast © Studio 100
De hoofdcast © Studio 100

Marthe, Hanne en Julia van K3 schitteren als de dappere biggetjes Knirri, Knarri, en Knorri en maken met deze voorstelling een gesmaakt musicaldebuut. Marie Verhulst schittert als konijn Pluisje naast alle andere kleurrijke dieren in het grote beestenbos. En ook de drie ondeugende wolven Willy, Waldo, en Wuppert, vertolkt door Michiel De Meyer, Gio Kemper, en Louis Thyssen, kregen het publiek meteen op hun hand.


'De 3 Biggetjes' is te zien in de grootste theaters van Vlaanderen en Nederland. Momenteel zijn er al meer dan 160.000 tickets de deur uit en zijn er al heel wat voorstellingen uitverkocht. Momenteel staat de teller op 135 shows, maar als de vraag blijft stijgen, worden er meer voorstellingen toegevoegd.


De wolven © Studio 100
De wolven © Studio 100
Marthe: "We hebben er hard voor gerepeteerd, en ik ben dan ook zo blij dat we vandaag onze première konden spelen. Van de muziek van 'De 3 Biggetjes' word je opslag goed gezind!"

Hanne: "Het is onze eerste musical en wat voor één! Ik ben zo blij dat we samen met deze fantastische cast deze magische voorstelling opnieuw tot leven mogen brengen."

Julia: "Ik ben al maanden aan het aftellen naar deze dag! In een musical spelen is echt iets wat al heel lang op mijn bucketlist stond. Ik kan wel zeggen dat vandaag een droom in vervulling is gegaan!"

De volledige cast © Studio 100
De volledige cast © Studio 100

Fans van de originele versie uit 2003 kunnen op beide oren slapen. De musical bevat veel vertrouwde elementen. De voorstelling werd een half uur ingekort, waardoor de scènes en nummers voorbijrazen als een sneltrein. In het scenario zijn er hier en daar dingen aangepast. Zo is het plot aanzienlijk anders dan die van de originele versie. Ook de muziek verschilt veel van die op het album.


De show duurt anderhalf uur en er is geen pauze voorzien. Regisseur Tijl Dauwe vraagt bij aanvang dat het publiek geen beelden maakt van de voorstelling. Zo blijft het voor elke bezoeker even spannend. 'De 3 Biggetjes' speelt nog tot en met juni in Vlaanderen en Nederland.


TICKETS & INFO: de3biggetjes.live

BRON: HLN, Studio 100

Comments


bottom of page