top of page

Memorable start voor Vlaamse 'Les Misérables'

Het Vlaamse publiek heeft er meer dan 25 jaar op moeten wachten, maar vanavond was het dan eindelijk zover: de grote terugkeer van Les Misérables in België. De Nederlands-Belgische coproductie verkocht al 285.000 tickets.


Les Misérables © Studio 100
Les Misérables © Studio 100

In de Antwerpse Stadsschouwburg ging vanavond de Vlaamse versie van dé musical der musicals in première: 'Les Misérables'. Het gaat om een productie van De Graaf & Cornelissen Entertainment. Al sinds maart dit jaar speelt de musical in de grootste Nederlandse theaters. Met coproducent Studio 100 vond De Graaf & Cornelissen de ideale partner om het stuk naar Vlaanderen te halen. De voorstelling is een kopie van de iconische West End-musical van Cameron Mackintosh en is gebaseerd op het wereldbekende verhaal van Victor Hugo.


Les Misérables © Studio 100
Les Misérables © Studio 100

Het overgrote deel van de Nederlandse cast is overgekomen van Nederland naar België. Deze vier spelers zijn toegevoegd:

  • Nordin De Moor: Javert

  • Jonas Van Geel: Mr. Thénardier

  • Goele De Raedt: Mme. Thénardier

  • Ianthe Tavernier: Eponine

Brecht van Arnhem, een Vlaming in de Nederlandse cast, speelde tijdens de try-out op 14 oktober zijn Belgische première als Marius.


Gert Verhulst: "Onwaarschijnlijk hoe deze musical mij keer op keer van mijn sokken blaast, ook vanavond weer. Het legendarische verhaal en de prachtige muziek in combinatie met deze spectaculaire versie van de musical; het doet iets met mij. Ik ben ook bijzonder trots op onze ijzersterke Vlaamse cast. Zowel Jonas Van Geel, Ianthe Tavernier, Nordin De Moor als Goele De Raedt hebben zichzelf vanavond overtroffen en dit meesterwerk naar een hoger niveau gebracht."

Les Misérables © Studio 100
Les Misérables © Studio 100

'Les Misérables' speelt nog tot en met januari 2024 in Gent, Heerlen en Antwerpen. In heel België en Nederland zijn er al 285.000 tickets verkocht. Partner VRT maakte een reportage over de première:


BRON: VRT NWS, Studio 100

TICKETS & INFO: lesmiserables.live

Commenti


bottom of page