top of page

Gaming en fantasy in één: GameKeepers creëert hoge verwachtingen

In maart startten de opnames van de gloednieuwe fictiereeks 'GameKeepers'. Deze week wordt de eerste aflevering uitgezonden op Ketnet.

GameKeepers © Studio 100
GameKeepers © Studio 100

Het verhaal


In 'GameKeepers' volgen we de avonturen van Sari en Mats, die samen met een aantal andere studenten in Villa Forêt wonen, onder de hoede van de vreemde conciërge Jacob. Het groepje vrienden heeft het druk met schoolwerk en plezier maken, maar Sari en Mats hebben daarnaast ook een verpletterende verantwoordelijkheid. Zij zijn de GameKeepers van Game Quest, een computerspel dat verborgen zit in de villa en telkens opnieuw gespeeld én gewonnen moet worden. Want als ze verliezen, breekt GameMaster Cordelia los uit het spel en kan ze haar kwade krachten op de echte wereld loslaten. Sari en Mats moeten elke keer alles op alles zetten en al hun talenten inzetten om te winnen. Ze krijgen daarbij de hulp van Lelia, die het computerspel van binnen en buiten kent. Het ultieme doel: alle missies tot een goed einde brengen en als echte helden het spel winnen.De cast


De cast van GameKeepers bestaat uit jonge en talentvolle acteurs. Ketnet wil hen samen met Studio 100 graag de kans bieden om mee te werken aan deze grote fictieproductie, waarin ook enkele meer ervaren acteurs een rol spelen.

  • Sari: Naomi Janssens (Campus 12, DVR, Lisa)

  • Mats: Andres Doise (Kadanza Together)

  • Jacob: Erik Burke (Galaxy Park), en dus niet Door Van Boeckel, die door een geschil niet meer mag werken voor Studio 100

  • Lelia: Jamie Sou (13, de musical)

  • Lizzy: Manou Jue Cardoso (Anymoodys)

  • Idris: Antar Latifine (K3-ballet)

  • Quinten: Mathias Mesmans (Campus 12)

  • Pepper: Jozefien Grossen (40-45, de musical)

  • GameMaster (GM): blijft nog even geheim

Annemie Gulickx, netmanager Ketnet: “GameKeepers combineert de fantasierijke wereld van het gamen met het alledaagse leven van tieners, hun gevoelens en hun zoektocht naar zichzelf. Beide zijn heel herkenbaar voor ons publiek. Het is een reeks vol actie, spanning en humor die toont hoe kinderen boven zichzelf kunnen uitstijgen als ze met elkaar samenwerken. Met GameKeepers geven we ook opnieuw kansen aan jong talent om mee te werken aan een grote fictieproductie, samen met ervaren acteurs.”

GameKeepers is vanaf woensdag 8 september wekelijks te zien op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.

BRON: Ketnet, Studio 100

bottom of page