top of page

Feelgoodmusical 'Vergeet Barbara' in première

Zondag 11 december ging in het Studio 100 Pop-Up Theater 'Vergeet Barbara' in première. De feeldgoodmusical met de grootste hits van de Vlaamse zanger Will Tura en een oer-Vlaams verhaal is duurder uitgevallen dan gepland. De extra run vanaf 1 juni 2023 is dan ook zeer hard nodig.


James, Goele, Gert, Jonas en Jelle © Studio 100
James, Goele, Gert, Jonas en Jelle © Studio 100

Door de coronacrisis werd 'Vergeet Barbara' meer dan twee jaar uitgesteld. De musical zou normaal gezien in première zijn gegaan toen Will Tura zijn tachtigste verjaardag vierde. De Keizer van het Vlaamse lied is nu 82. Will Tura was zichtbaar geëmotioneerd tijdens en na de voorstelling. Hij kreeg dan ook verdiend een staande ovatie en bloemen van Studio 100-baas Gert Verhulst.


Will Tura © PADI/Daniël
Will Tura © PADI/Daniël

Geen rijdende tribunes, wel een spektakel op de scène: een kermiskoers met kraampjes en rijdende fietscoureurs, vallende sneeuw, een café, een fanfare en prachtige kostuums die recht uit de jaren 70 zouden kunnen komen.


De cast


Studio 100-baas Gert Verhulst speelt voor het eerst zelf mee in een Studio 100-musical. Door zijn drukke agenda is hij pas enkele weken voor de eerste voorstellingen mee beginnen repeteren. Hij geeft gestalte aan cafébaas Willy. Zijn zonen worden gespeeld door Jonas Van Geel, James Cooke en Jelle Cleymans en kregen de namen Arthur, Achiel en Albert mee; de drie échte namen van Will Tura, dus.


De hoofdcast wordt aangevuld door Free Souffriau (Barbara), Charline Catrysse (Sissi), Michiel De Meyer (Slisse), Tom Audenaert (Raymond), Hilde Van Wesepoel (Simonne) en Goele De Raedt (Elisabeth). Daarnaast maken het 20-koppig ensemble en de vele figuranten (waaronder Viktor Verhulst) de show helemaal af.


De volledige ploeg © Studio 100
De volledige ploeg © Studio 100

Het verhaal


‘Vergeet Barbara’ gaat niet over het leven van Will Tura, maar vertelt een fictief liefdesverhaal in de seventies over Willy (Gert Verhulst), die café De Sportvriend uitbaat met zijn oudste zoon Achiel (James Cooke). Zijn tweede zoon Arthur (Jonas Van Geel) probeert door te breken als rocker, terwijl jongste zoon Albert (Jelle Cleymans) de kermiskoers kan winnen. Tot Barbara (Free Souffriau) in het dorp komt wonen.


Het repertoire van Tura is de soundtrack voor het verhaal. Steve Willaert stond in voor de arrangementen. Tijl Dauwe nam de regie voor zijn rekening.


De finale © Studio 100
De finale © Studio 100

Extra voorstellingen


De eerste reeks voorstellingen is zo goed als uitverkocht. De musical keert na spektakel-musical 'Red Star Line' terug in juni voor een tweede speelreeks. Er zijn al meer dan 65.000 tickets verkocht.


Gert Verhulst: “Die herneming in juni is wel echt nodig om uit de kosten te geraken. Met al die bewegende decors en de grote cast is dit een dure productie geworden. Ik ben wel verrast dat er zo’n ruim publiek voor deze musical bestaat. Aanvankelijk zouden we twee jaar geleden al in première gaan rond de 80ste verjaardag van Will, maar de coronapandemie dwarsboomde dat. Het uitstel zorgde voor heel wat kopzorgen door agendaproblemen, maar het is uiteindelijk toch gelukt. Ik ben heel tevreden met het resultaat.”

TICKETS & INFO: vergeetbarbara.be

BRON: VRT NWS, VTM Nieuws, KW, Het Nieuwsblad, HLN, Studio 100

Comentários


bottom of page