Ketnet Musical

Zita Wauters en Giovanni Kemper presenteren Ketnet Musical

Ketnet en Studio 100 slaan voor de zesde keer de handen in elkaar voor een nieuwe editie van Ketnet Musical. Nieuw dit jaar is dat de presentatie in handen ligt van Zita Wauters en Giovanni Kemper. De inschrijvingen voor de audities zijn gestart.

Zita Wauters speelde in 2016 mee in de Ketnet Musical ‘Kadanza Together’. “Toen mij gevraagd werd om dit jaar Ketnet Musical te presenteren was ik super enthousiast”, zegt Zita. “Zelf kan ik goed meeleven met alles wat de kandidaten voelen want ik heb dit zelf ook allemaal meegemaakt. Ik hoop dat ik ze dus enkele tips kan geven en lekker gerust kan stellen op van die ‘stressmomentjes’. Het toffe is dat ik dit samen met Gio mag presenteren. Maar wat er ook zo grappig aan is: hij zat tijdens mijn eigen auditie enkele jaren geleden in de jury. Ik kijk er alvast enorm naar uit!”

Gerelateerde afbeelding

Gio Kemper zetelde de afgelopen jaren in de jury van Ketnet Musical en speelde mee in de allereerste Ketnet Musical ‘Kadanza’. “Ik kijk er enorm hard naar uit om dit jaar de presentatie, samen met Zita, op mij te nemen. Na vier jaar in de jury te hebben gezeten ken ik het programma natuurlijk zeer goed. Ik kijk er erg naar uit om dit avontuur samen met de kandidaten te beleven en de kandidaten te zien groeien in dit programma, en wie weet kan ik ze zelfs hier en daar (als oud jurylid) wat tips en tricks meegeven.”

V.l.n.r.: Ex-jurylid Gio Kemper, Laura Tesoro, Tijl Dauwe en Gert Verhulst.

Het is niet bekend wie Gio Kemper opvolgt als jurylid. Tatyana Beloy presenteert vanaf dit jaar dus niet meer het musical-programma op Ketnet.

“Via Ketnet Musical geven we kinderen al enkele jaren op rij de kans om hun talent op een veilige, goed omringde manier te ontdekken en te ontplooien”, zegt Netmanager van Ketnet Maarten Janssen. “Het is prachtig om te zien hoe de deelnemers openbloeien en boven zichzelf uitstijgen. In totaal speelden al 122 kinderen een rol in één van de Ketnet Musicals, en voor heel wat van hen was dat enkel het begin van nog meer moois: zo maakte Zita ooit haar debuut in Ketnet Musical. We hopen met deze zesde editie opnieuw een hele groep jongeren een onvergetelijke kans te geven én wie weet het talent van morgen te ontdekken.”

Ketnet Musical lokte over de jaren heen al meer dan 213.000 bezoekers naar zalen in heel Vlaanderen. Meer dan 1.200 kinderen waagden hun kans om een rol te bemachtigen in Ketnet Musical. In de vijf edities speelden 122 kinderen een rol naast bekende namen als Peter Van de Veire, Michiel De Meyer, Loes Van den Heuvel, Maureen Vanherberghen en Herman Verbruggen. De vijf edities van Ketnet Musical betekenden meteen ook een carrièrestart voor jongeren als Zita Wauters, Francisco Schuster, Junes Callaert en Aaron Blommaert.

Audities en ticketverkoop

Net zoals zoals bij de vorige edities gaat Ketnet opnieuw op zoek naar talent in Vlaanderen en lanceert daarvoor opnieuw een oproep op de website van Ketnet. Ketnetters geboren tussen 1 januari 2003 en 1 januari 2010 kunnen zich inschrijven tot 26 juni via www.ketnet.be. De zoektocht zal dit najaar te zien zijn op Ketnet. De musical komt naar de zalen in het voorjaar van 2020.

Schrijf je hier in voor de audities!

De ticketverkoop voor de zesde Ketnet Musical is inmiddels gestart. De eerste voorstelling staat gepland op 7 maart 2020 in het Plopsa Theater in De Panne. De laatste show wordt gespeeld op 26 mei 2020 in het Kursaal van Oostende.

Boek snel je tickets voor de beste plaatsen!

BRON: Ketnet
FOTO: Ketnet