40-45 Baba Yega Bumba Campus 12 Daens De Sterrenstudio Ghost Rockers K3 Kabouter Plop Lekker Klassiek Maya de Bij Mega Mindy Nachtwacht Piet Piraat Samson & Gert Studio 100 Studio 100 Koor

‘Studio 100 Zomerfestival’ en ‘Lekker Klassiek’ lokken 11.000 bezoekers

Studio 100 blikt tevreden terug op de eerste editie van het vernieuwde ‘Studio 100 Zomerfestival’. Met maar liefst 6.000 bezoekers was het kinderfestival volledig uitverkocht. ‘Lekker Klassiek’ lokte net als vorig jaar 5.000 bezoekers.

Het is de eerste keer dat het muziekfestival voor kinderen plaatsvond in open lucht, want alle voorgaande edities gebeurden in overdekte Nederlandse concertarena’s. In 2002 vond het allereerste ‘Studio 100 Zomerfestival’ plaats in Nederland, als tegenhanger van de ‘Grote Sinterklaasshow’ in Vlaanderen. De laatste editie was in 2013.

Het publiek werd tijdens het festival getrakteerd op optredens van K3, Mega Mindy, Campus 12, Piet Piraat, Maya de Bij, Baba Yega, Samson & Gert en Wilko & Keelin van Nachtwacht. De Ghost Rockers namen afscheid van hun fans, want ze speelden die dag hun allerlaatste optreden ooit. De presentatie lag in handen van Studio 100 TV-gezicht James Cooke.

Tussen de optredens door konden de jonge Studio 100-fans zich uitleven op exclusieve springkastelen of smullen van pannenkoeken, hotdogs, pasta, pizza of frietjes. Wie verkoeling zocht, kon die vinden aan de drankstanden of aan een van de schaduwplekken op het terrein.

Nog een andere trekpleister was het podium van ‘De Sterrenstudio’, een programma op Studio 100 TV waarin jonge podiumbeesten in de huid kruipen van hun Studio 100-idool. Verschillende kinderen tussen 5 en 12 jaar brachten er liedjes van onder meer Mega Mindy en K3. De korte optredens werden aan elkaar gepraat door Joyce Beullens.

Daarnaast waren er ook heel wat meet & greets zodat iedereen zijn of haar favoriete Studio 100-figuur kon ontmoeten. Met op en top zomerweer beleefden alle aanwezige families een heerlijk slot van de zomervakantie.

“We kunnen alleen maar tevreden zijn met deze eerste editie”, besluit Studio 100-woordvoerder Jan Pieter Boodts. “6.000 bezoekers, stralend zomerweer en een gezellige sfeer: wat wil je nog meer? We wilden hier echt een festival van maken op kindermaat en als je kijkt naar de vele gezinnen met kinderen, denken we dat dat gelukt is. Of er een tweede editie zal komen, is nu nog te vroeg om te kunnen zeggen. We moeten eerst een paar zaken bekijken en evalueren. Maar als er een vervolg komt, zullen we daar zeker spoedig over communiceren.”

Lekker Klassiek

’s Avonds was het dan de beurt aan de volwassenen om te genieten. In Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom vond die dag namelijk ‘Lekker Klassiek’ plaats, een festival dat de combinatie biedt tussen lekker eten en klassieke muziek. Net als vorig jaar waren er 6.000 bezoekers. Twee festivals organiseren op dezelfde dag én op hetzelfde terrein zorgde voor een logistieke uitdaging, maar alles verliep volgens Studio 100 meer dan vlot.

Naast heerlijke gerechten van onder meer Roger van Damme, Steffi Vertriest en Jeroen De Pauw, voorziet het festival ook steeds een uniek klassiek concert. Voor deze derde editie werden de registers nog wat verder opengetrokken.

Naast het pianoconcert van Lorenzo Bovitutti en het grootse slotconcert, met onder meer ‘De Bloemenwals’ uit de ‘Notenkraker’ van Tsjaïkovski en Griegs ‘Ochtendstemming’, bracht het Symfonieorkest Vlaanderen ook een fel gesmaakt musicalconcert. Onder leiding van maestro Dirk De Caluwé brachten musicalsterren Peter Van de Velde, Jelle Cleymans, Jonas Van Geel en Free Souffriau het publiek meer dan eens in vervoering met het beste uit de musials ‘Daens’, ’14-18′ en ’40-45′. Het enige echte Studio 100 Koor stond in voor de backings.

BRON: HLN, Studio 100
FOTO: Studio 100

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *