Plopsa

Stormloop op gratis Plopsa-abonnementen in De Panne

Plopsa is in een gulle bui. De pretparkgroep geeft alle inwoners van De Panne en Adinkerke een gratis jaarabonnement ter waarde van 89,99 euro. “Als bedankje voor de voorbije twintig jaar”, zegt Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof.

Plopsaland De Panne viert zijn twintigste verjaardag en viert dat met een gratis jaarabonnement voor alle inwoners van De Panne en Adinkerke. Dat is goed voor meer dan 10.000 abonnementen in totaal.

“We werken al twee decennia schitterend samen met de mensen van De Panne”, meent Steve Van den Kerkhof. “Ik denk daarbij aan de werknemers, het gemeentebestuur, de scholen, verenigingen, buren, horeca en middenstand. Allemaal samen hebben we Plopsa gemaakt tot wat het vandaag is, het grootste pretpark van het land. Ook in de toekomst blijven we zorgen voor werkgelegenheid met de bouw van ons hotel en vakantiepark. Daardoor zullen de bezoekers meer gespreid over het jaar naar De Panne komen.”

Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof beseft dat het pretpark voor overlast zorgt in de buurt. “We creëren soms ellenlange files en het geluid van onze attracties en animaties zijn vaak hinderlijk. Als er echter ongenoegen was hebben we steeds proberen te luisteren.”

Om de bewoners te bedanken, geeft Plopsa hen allemaal een gratis jaarabonnement van Plopsaland De Panne ter waarde van 89,99 euro. “Vandaag stopten we de brief in 6.000 brievenbussen. Het weekend in november waarbij inwoners en tweede verblijvers gratis naar ons park mogen komen, behouden we voorlopig ook.”

Schepen voor toerisme Cindy Verbrugghe (N-VA) reageert alvast opgetogen over het initiatief. “N-VA was tijdens de verkiezingscampagne al vragende partij voor een sterkere betrokkenheid tussen het park en de bevolking. De mensen moeten weten wat leeft in het park en moeten het park in al zijn facetten kunnen beleven. Met dit initiatief komt Plopsaland hieraan tegemoet.”

Stormloop

Vanaf nu kunnen inwoners van De Panne en Adinkerke met hun toegestuurde bewonerskaart naar het pretpark. Dat kan elke openingsdag. Je moet wel een attest van je gezinssamenstelling mee hebben. Dat kan je online aanvragen of via het gemeentehuis. Ook een geldige identiteitskaart is nodig. Elk gezinslid moet aanwezig zijn bij de aanvraag van het abonnement omdat er een foto wordt gemaakt voor op de persoonlijke inwonerskaart. Die kaart kan je elk jaar verlengen. Wie al een abonnement heeft kan die gebruiken tot aan de vervaldatum en daarna een inwonerskaart aanvragen.

Plopsa laat weten dat er in één uur tijd al een honderdtal inwoners om hun gratis jaarabonnement zijn gekomen. Sommige tweedeverblijvers betreuren wel dat het enkel en alleen voor vaste inwoners is.

BRON: Plopsa, HLN, Het Nieuwsblad, Focus WTV
FOTO: Plopsa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *