K3

Spektakelshow ‘20 jaar K3’ in première

Vandaag ging in het Studio 100 Pop-Up Theater de nieuwe K3-show in première. De show staat helemaal in het teken van 20 jaar K3. Naast de grootste hits zorgden de dansers, de rijdende tribunes én het indrukwekkend decor voor een feestelijk totaalspektakel.

In 2019 is het exact 20 jaar geleden dat de eerste K3-hit ‘Heyah Mama’ uitgebracht werd. Sindsdien heeft de populaire meidengroep heel wat teweeggebracht in Vlaanderen: niet alleen zijn ze twee keer van samenstelling veranderd, de groep heeft ook duizenden kinderhartjes doen smelten met hun liedjes.

‘20 Jaar K3’ is een spektakel van de bovenste plank. Alle grote meezingers passeren de revue. Acht gigantische LED-schermen rijden de hele show heen en weer over het podium. Zo kan het decor in een wip omgetoverd worden van een levensgroot cadeau in een hippe rollerdisco. Op het einde van de show rijden de tribunes door de zaal.

Net als bij ‘40-45’ krijgen de toeschouwers een hoofdtelefoon op, zodat ze optimaal kunnen genieten. “We horen de mensen harder meezingen dan anders, omdat ze in hun eigen cocon zitten. Best grappig”, lacht Klaasje. “Die hoofdtelefoons hebben we zelf ook getest en eigenlijk krijg je als toeschouwer een beetje hetzelfde gevoel als wij met onze oortjes”, zegt Hanne.

Nostalgie

De show bestaat uit maar liefst één uur muziek: de grootste K3-hits van vroeger en nu passeren de revue. “Het is een hele eer dat wij songs als ‘Bij De Politie’, ‘Je Hebt Een Vriend’ en ‘Hippie Shake’ mogen zingen”, vindt Hanne. “Dat zijn de nummers waarmee we als kind zijn opgegroeid. Het voelt heel speciaal om die nu in deze verjaardagsshow te brengen”, aldus Marthe.

Al kwam daar vooraf wel commentaar op, want Hanne, Klaasje en Marthe vormen nog maar drie jaar K3. Toen de meidengroep in 1999 werd opgericht, waren zij nog maar pas geboren. “Ik snap wel dat sommige mensen denken ‘Huh? Ze zijn zelf nog maar twintig!’ Maar wij dragen K3 al ons hele leven mee. Dat heeft ervoor gezorgd dat wij K3 wilden worden en dat nu ook effectief zijn”, zegt Hanne. Karen, Kristel, Kathleen en Josje waren niet aanwezig op de première.

Kleine foutjes

Dat Hanne, Klaasje en Marthe echte profs zijn, zag je aan de manier waarop ze tijdens de eerste shows met foutjes omgingen. Toen Marthes micro plots door de lucht vloog en een eind verder op de grond belandde tijdens de première, toverde ze snel een grapje uit de mouw. “Special effectje”, waarop het trio in de lach schoot. Niet veel later bleef Hannes veter aan haar glitterjurk haperen. “Oeps, ik hang vast!”, giechelde ze. Het publiek kon er ook om lachen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Leg maar neer hoor @marthedep 😂🎤 de reactie van @hannecarry__ is ook geniaal! #oops #20jaark3 #k320jaar #k3 #k3show

Een bericht gedeeld door Marissa Loos (@marissaloos) op

“Ja, de première was wel een speciale show”, aldus Klaasje achteraf. “De paddenstoelen kwamen niet op: een technisch foutje. Daar sta je dan. Maar kijk. ‘We can handle that!’”

Het verhaal

In de nieuwe K3-show gaan Hanne, Klaasje en Marthe naar het Land van de Regenboog. Ze ontdekken een gigantisch cadeau. Als ze het cadeau openmaken, vallen ze ineens in een diepe slaap… Zzzz. Mister Rainbow maakt hen wakker en neemt hen mee naar Regenboogland waar een leuke verrassing op hen wacht.

Setlist

 1. Ouverture
 2. 10.000 Luchtballonnen
 3. Whoppa! & Roller Disco
 4. Hallo K3, Liefde Geeft Je Vleugels & Hippie Shake
 5. Je Hebt Een Vriend
 6. Verliefd
 7. Tele-Romeo & Oma’s Aan De Top
 8. Bij De Politie
 9. De 3 Biggetjes & Handjes Draaien
 10. Liefde Is Overal, Jij Bent De Bom & Toveren
 11. Als Het Binnenregent
 12. Ushuaia, Kuma Hé & Eyo!
 13. Pina Colada, Luka Luna & Oya Lélé
 14. Alle Kleuren
 15. MaMaSé! & Iedereen K3
 16. Land Van De Regenboog
 17. Heyah Mama (originele versie)

Tickets & info via www.studio100.com

BRON: HLN, Studio 100
FOTO: Studio 100, Goele Bormans
VIDEO: Showbizztv België, Marissa Loos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *