Wickie de Viking

Releasedatum eerste Wickie-animatiefilm bekend

Vanaf 19 februari 2020 is ‘Wickie en het Magische Zwaard’, de allereerste animatiefilm van Wickie de Viking, te zien in Vlaanderen. Een primeur, want in nog geen enkel ander land kwam de film al uit.

Wie goed kijkt, ziet dat Wickie een make-over heeft gekregen. Wapperende haren en nieuwe kleren: dankzij de nieuwste CGI-technieken lijkt Wickie veel realistischer. Maar vanbinnen blijft Wickie dezelfde Viking zoals we hem kennen: een slimme, dappere jongen die op alles een antwoord weet.

Verhaal

In ‘Wickie en het Magische Zwaard’ wil Wickie maar al te graag mee met zijn vader Halvar op avontuur. Alleen ziet Halvar dat helemaal niet zitten. Hij vindt Wickie nog veel te jong. Alles verandert echter wanneer Wickie’s moeder Ylva door een magisch zwaard verandert in een gouden standbeeld. Wickie moet en zal zijn moeder redden, terwijl hij ondertussen ook aan zijn vader moet bewijzen dat hij wél klaar is voor het echte werk… Zal Wickie slagen in zijn opzet en weer veilig aanmeren in Flake?

Opvallend: een aflevering van Wickie de Viking CGI uit 2014 heeft exact dezelfde titel.

‘Wickie en het Magische Zwaard’ wordt uitgebracht door Kinepolis Film Distribution (KFD) en verschijnt vanaf 19 februari 2020 in de Vlaamse cinemazalen. België is het eerste land waar de film te zien is. Of de film ook in Nederland uitkomt, is niet bekend.

De Engelstalige filmtrailer is te zien op de website van Studio 100 Animation, die de film produceerde. Wie de stemmen zal inspreken, is nog niet bekend.

Naast deze allereerste animatiefilm van Wickie de Viking verschijnen er binnenkort nog twee films van Studio 100. Op 18 september komt ‘Blinky Bill: De Film’ uit en vanaf 11 december kan je gaan kijken naar ‘Nachtwacht: Het Duistere Hart’.

BRON: KFD, Studio 100
FOTO: Studio 100 Animation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *