Samson & Gert

Plopsaland neemt afscheid van Samson & Gert

Na twintig jaar eindigde vandaag een fantastische traditie in Plopsaland De Panne. Het iconische duo Samson & Gert stond voor de allerlaatste keer op het podium van het Plopsa Theater met de Samson & Gert Zomershow.

Begin april maakte Gert Verhulst tijdens een druk bijgewoonde persconferentie zijn afscheid bij Samson & Gert bekend. Hiermee komt er een einde aan meer dan dertig jaar ‘Gertje’, de man met het rode hemd en trouwe vriend van de populairste viervoeter van het land ‘Samson’. Gelukkig stond het duo deze zomer nog een laatste keer op de planken van het Plopsa Theater in Plopsaland De Panne met de Samson & Gert Zomershow. Dit elke weekdag sinds 22 juli met twee shows per dag, goed voor vijftig shows in totaal.

20 jaar in Plopsaland

De eerste Samson & Gert Zomershows in Plopsaland De Panne vonden plaats in een grote tent waar nu Wickieland gelegen is. De opbouw van de show werd vergemakkelijkt met de komst van het Plopsa Theater in 2013. In het bijzijn van de vele fans viel deze middag om 17 uur, na twintig jaar, het doek over de legendarische Zomershow.

Op het einde van de allerlaatste voorstelling kwam de ‘de directeur van Plopsaland’ – zoals Gert zelf zegt tijdens de shows – op het podium om Gert te bedanken voor 20 zomershows in Plopsaland op een rij.

“We willen Samson & Gert heel erg bedanken voor de prachtige afgelopen twintig jaar”, klinkt het bij Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof. “De opkomst van de shows was altijd enorm, zeker nu met allerlaatste editie. We merkten dat iedereen afscheid wou nemen, van gezinnen met kinderen tot twintigers en dertigers die hun jeugdidolen voor een laatste keer aan het werk wilden zien.”

Sinds de opening van Plopsaland De Panne in 2000 maakte de Samson & Gert Zomershow deel uit van het zomerprogramma van het park. In totaal speelde het legendarische duo er 1.493 keer. Naar de allerlaatste editie van de show kwamen deze zomer maar liefst 46.000 fans kijken.

Kerstshow maakt plaats voor Assepoester

Eind dit jaar volgt er, in het verlengde van de traditionele Samson & Gert Kerstshow, nog een grote afscheidsshow in het Studio 100 Pop-up Theater in Puurs. In Plopsaland De Panne maakt de Kerstshow plaats voor de familiemusical ‘Assepoester’ van Deep Bridge. Met een ticket voor de voorstelling ‘Assepoester’ krijgen bezoekers bovendien ook toegang tot Winter Magic in Plopsaland De Panne.

BRON: Plopsa
FOTO: Plopsa
VIDEO: Plopsa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *