Plopsa

Plopsa investeert 25 miljoen in Duits pretpark

De Plopsa Group investeert de komende vijf jaar 25 miljoen euro in hun Duitse pretpark Holiday Park. Het doel is, om naar het voorbeeld van Plopsaland De Panne, uit te groeien tot een meerdaagse bestemming met meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar.

Holiday Park, gelegen in Haßloch in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, werd in 2010 door de Plopsa Group overgenomen. Sindsdien wordt het park stapsgewijs aan een herthematisering en uitbreiding onderworpen.

Disco Coaster

Zo zal in het komende jaar de huidige ‘Rapid River’ omgetoverd worden tot de ‘Dino Splash’, waarbij bezoekers worden meegenomen doorheen een prehistorisch landschap met levensechte, bewegende dinosaurussen.

Daarnaast wordt er, naar analogie van Plopsaland De Panne, gebouwd aan een Vikingdorp met twee gloednieuwe attracties, de ‘Splash Battle’ en de ‘Disco Coaster’. In de ‘Splash Battle’ kunnen jong en oud zich, als echte Vikingen, in een echte waterstrijd storten terwijl de ‘Disco Coaster’ bezoekers meeneemt op een spannende rit over rotsen en woeste golven.

Eigen hotel

Het park wordt in de komende jaren ook met een eigen hotel uitgebreid. In navolging van het Plopsa Hotel, dat momenteel in De Panne in aanbouw is, zal er ook in Holiday Park een eigen hotel gebouwd worden. “Met een eigen hotel wensen we uit te groeien tot een meerdaagse bestemming voor gezinnen en families”, zegt Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group.

Holiday Indoor

Zopas werd het nieuwe Holiday Indoor officieel geopend, een overdekt themagebied bestaande uit zeven fantasierijke familieattracties rond de populaire tv-figuren Heidi, Tabaluga en Mia & Me. Met meer dan 10 miljoen euro werd dit de grootste investering van de Plopsa Group tot nu toe in de uitbreiding van Holiday Park. Naast Tabaluga’s Achtbaan, Mia’s Elfenvlucht en het Avonturenbos, is er ook een theater geïntegreerd waar dagelijks shows voor de allerkleinsten opgevoerd worden.

Plopsa, de themaparkdivisie binnen Studio 100, baat zeven themaparken uit die gemiddeld goed zijn voor zo’n drie miljoen bezoekers per jaar. De Plopsa-parken bieden het plezier van topattracties voor groot en klein in een unieke omgeving. In België bevinden zich Plopsaland De Panne, het waterpark Plopsaqua De Panne, het overdekte Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo in de Belgische Ardennen.

In 2010 werd het eerste Nederlandse indoor themapark, Plopsa Indoor Coevorden, geopend. Datzelfde jaar werd ook het bestaande Duitse Holiday Park overgenomen. Op 29 september 2018 opende Plopsa haar eerste pretpark in Polen: Majaland Kownaty. In 2020 zal het tweede Plopsa-waterpark openen in Hannuit: Plopsaqua Hannuit-Landen.

Naast de parken beheert Plopsa ook een externe Plopsa Winkel in Wijnegem Shopping Center en het Plopsa Theater in De Panne. De opening van het allereerste Plopsa Hotel in De Panne staat gepland in 2020.

BRON: Plopsa
FOTO: Plopsa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *