K3

Nieuw K3-album ‘Ushuaia’ al 5 keer Platina

Vandaag stelde K3 haar nieuwe album ‘Ushuaia’ voor in Antwerpen. Het studioalbum is voor zijn release al goed voor vijf keer Platina in de BeNeLux. Dat betekent maar liefst 130.000 verkochte exemplaren. Nog opvallend: één van de nieuwe nummers gaat over homoseksualiteit.

Hanne, Marthe en Klaasje hebben vandaag met gepaste trots hun nieuwe album voorgesteld in Antwerpen. Na het enorme succes van het vorige K3-album ‘10.000 luchtballonnen’ met 300.000 verkochte exemplaren, zijn Hanne, Marthe en Klaasje opnieuw in de studio gedoken voor de opnames van ‘Ushuaia’. Nog voor het album in de winkel ligt, zijn er al 130.000 exemplaren verkocht. Dat is goed voor vijf keer Platina.

Het studioalbum bestaat net als het vorige uit twee cd-discs. De eerste bevat onder meer de zomersingle ‘Ushuaia’, de recentste hit ‘Love Boat Baby en de titelsong van het K3-programma ‘Iedereen K3’. Daarnaast staan er negen gloednieuwe tracks op. Op de tweede cd staan twaalf heringezongen K3-hits die populair waren ten tijde van Karen, Kristel, Kathleen en Josje. Hanne, Marthe en Klaasje hebben onder meer ‘Liefdeskapitein’, ‘Waar zijn die engeltjes’ en ‘Je hebt een vriend’ ingezongen en in een fris jasje gestoken.

Taboe’s doorbreken

Eén van de nieuwe nummers op het album is ‘Prinsesje en Superman’. De meidengroep zingt in het liedje onder meer over het aanvaarden van homoseksualiteit en over de niet altijd duidelijk afgelijnde grenzen tussen de geslachten, wanneer iemand zich niet helemaal thuisvoelt in zijn geslacht.

Tekstschrijver Alain Vande Putte schreef de tekst naar aanleiding van de aanslag in een gayclub in Orlando. Bij die aanslag vielen in juni van dit jaar 50 doden en 53 gewonden. “Daarnaast speelde ook de bezorgdheid over tendensen die weer opduiken, terwijl we toch 2016 zijn.” vertelt Alain Vande Putte aan Het Nieuwsblad. “Veel kinderen zullen de komende jaren hun geaardheid ontdekken, en er zijn ook steeds meer gezinnen met ouders van hetzelfde geslacht.”

Ook K3 is enthousiast over het nummer. “We hopen dat we met dat liedje een steun kunnen zijn voor fans die zich herkennen. Misschien kunnen we het thema bespreekbaar maken als dat moeilijk ligt”, zegt Hanne.

Ook componist Miguel Wiels is opgetogen. “We willen bij K3 altijd maatschappelijke thema’s bespreekbaar maken. En we hebben geprobeerd een heel mooie boodschap te brengen. Conservatieve mensen die hiermee een probleem hebben? Voor hen heb ik de boodschap: ‘rot op!’.”

Çavaria, de ­organisatie die opkomt voor de belangen van holebi’s in Vlaanderen, is alvast enthousiast. “Dat K3 zo’n nummer maakt, is schitterend”, zegt woordvoerder Jeroen Borghs in Het Nieuwsblad. “Omdat het de stereotypen doorbreekt. En het is net dat hokjesdenken dat aan de basis ligt van heel veel problemen die holebi’s ervaren. Dat de meisjes nu zeggen dat er niets mis is met alle combinaties die je kan maken tussen jongens en meisjes, is super. Als een groep als K3 zoiets zegt, dan klinkt de boodschap duizend keer luider.”

Refrein ‘Prinsesje en Superman’

“Waarom mag een jongen nooit prinsesje,
waarom mag een meisje nooit superman zijn?
Elke vogel bouwt zijn eigen nestje,
hier bij ons mag iedereeen
zijn wie ze zijn !
Waarom mag een jongen nooit prinsesje,
waarom mag een meisje nooit superman zijn?
Soms houden prinsesjes van prinsesjes,
hier bij ons mag iedereen zijn wie ze zijn “

img-8394-2

BRON: Studio 100, Het Nieuwsblad, DeRedactie.be
FOTO: Studio 100
VIDEO: Studio 100, VTM NIEUWS, Qmusic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *