Mia and Me

‘Mia and Me’ krijgt vierde seizoen en eigen bioscoopfilm

De internationale live action- en animatiereeks ‘Mia and Me’ krijgt een vierde seizoen en een eigen bioscoopfilm. Studio 100 staat in voor het live action-gedeelte. De opnames zijn intussen begonnen.

Mia, een meisje uit de echte wereld, heeft haar ouders verloren door een auto-ongeluk. Van haar tante krijgt ze na hun dood een bijzondere game, ontworpen door haar vader, die een succesvolle spelletjesmaker was. Daardoor kan ze afdalen naar de magische wereld van Centopia, waar gevleugelde elfjes, eenhoorns en draken welig tieren. Daar kan Mia echt zichzelf zijn als avatar.

Oorspronkelijk was ‘Mia and Me’ een format van het Duitse mediabedrijf M4e. Omdat dat productiebedrijf in 2017 in handen kwam van Studio 100, werkt nu ook het Belgische bedrijf van Gert Verhulst en Hans Bourlon mee aan de internationale reeks. Vooral in Duitsland is het programma een succes. In Vlaanderen en Nederland zijn de avonturen van Mia te zien op kinderzender Nickelodeon en streamingdienst Netflix.

Vierde seizoen

De reeks loopt al drie seizoenen en krijgt daar nu nog een vierde bij. De nieuwe afleveringen zijn vanaf eind 2020 te bekijken. In Vlaanderen en Nederland wordt de reeks uitgezonden op Nickelodeon.

Eerste film

Studio 100, m4e en Studio 56 zijn momenteel druk bezig met de productie van de eerste bioscoopfilm van ‘Mia and Me’.

Het live action-gedeelte van de film wordt op dit moment geproduceerd in Schelle door Studio 100. Er volgen ook nog opnames op locatie, voornamelijk in de Vlaamse Ardennen. Voor de opnames is Studio 100 nog op zoek naar heel wat attributen en Engelssprekende acteurs en figuranten. Alle oproepen zijn te vinden op de website van In The Picture:

Alle oproepen voor ‘Mia and Me’

Voor de animatie trekt de reeks naar Duitsland en voornamelijk India, waar Studio 56 zich over de zaak ontfermt.

Hoofdrolspeelster Margot Nuccetelli is Italiaans. De rest van de internationale cast komt uit het Verenigd Koninkrijk, Nederland en België. De allereerste bioscoopfilm van ‘Mia and Me’ komt pas uit in 2021.

BRON: Studio 100, Het Nieuwsblad
FOTO: Studio 100, m4e
VIDEO: Studio 100, m4e

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *