Plopsa

Meli-reus keert terug naar Plopsaland

Plopsaland De Panne verwelkomt binnenkort ‘De Reus’ in het park. De populaire figuur uit het ‘Sprookjesbos’ van het toenmalige Meli Park werd door Plopsa aangekocht en krijgt binnenkort opnieuw een plekje in het park.​

Meli Park, dat vooral in het teken van de bijen stond, was van 1935 tot 1999 in handen van de familie Florizoone. In 1952 opende het park het razendpopulaire ‘Sprookjesbos’ met tientallen sprookjes waaronder De Reus, De Prinses op de Erwt, De Vliegende Heks, enzovoort. In 1999 werd Meli Park verkocht aan Studio 100 dat het vervolgens in 2000 omtoverde tot Plopsaland De Panne.

Studio 100 had het geen interesse in de Meli-objecten. “Mijn schoonbroer werkte in Meli Park en zei ons dat De Reus naar het containerpark zou gebracht worden”, zegt Catherine Bondue (54) van restaurant De Rentakker in Westouter. “We hebben het gekende figuur in polyester gered en hem een mooie plaats gegeven bij het speelplein in de tuin van ons restaurant. Voor kinderen was hij een geliefkoosde speelfiguur. Voor de ouders en grootouders deed hij terugdenken aan lang vervlogen tijden. Ontelbare keren figureerde hij op foto’s.”

“Na het overlijden van mijn man vorig jaar besloot ik mijn zaak te verkopen”, zegt Catherine Bondue. “We blijven nog tot eind september open. Daarna vormen de nieuwe eigenaars het om tot een vakantiewoning met feestzaal. Zij waren niet geïnteresseerd in De Reus en opnieuw ging ‘het stort’ als een zwaard van Damocles boven zijn hoofd. Een oproep op Facebook bracht veel teweeg. Ik kreeg een aantal reacties van geïnteresseerden binnen maar uiteindelijk is het logisch dat hij terugkeert naar de plaats waar hij bekend werd.”

“Bezoekers vragen ons nog vaak naar authentieke attributen uit het Meli-tijdperk, vandaar de keuze om De Reus terug naar Plopsaland De Panne te halen”, zegt Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group. “We vinden het dan ook leuk om de nostalgische gevoelens uit de Meli-periode bij ouders en vooral grootouders tijdens hun volgende bezoekje opnieuw op te wekken.”

De Reus wordt opgeknapt en krijgt een nieuw plekje in het park. Waar precies is nog niet duidelijk.

Meli Park Revival Weekends

Vorig jaar organiseerde het park de Meli Park Revival Weekends waarbij bezoekers werden meegenomen op een nostalgische rollercoaster doorheen de wereld van de bijen. “Het is super dat er beetje bij beetje een stuk van het Meli Park opnieuw tot leven wordt gewekt”, liet Robert Florizoone, zoon van Meli Park-stichter Alberic, toen weten.

BRON: HLN, Plopsa
FOTO: Plopsa, De Rentakker

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *