Maya de Bij Nachtwacht

Maya de Bij en Nachtwacht genomineerd voor de Ensors

Alle nominaties voor de Ensors 2019 zijn bekend. Twee daarvan zijn films geproduceerd door Studio 100: ‘Maya 2: De Honingspelen’ en ‘Nachtwacht: De Poort der Zielen’.

Het is al de tiende keer dat de Ensors, de belangrijkste filmprijzen in België, plaatsvinden in Oostende. Voor de tweede keer neemt de Ensor Academie de organisatie op zich. De Ensor Academie bestaat uit de leden van de audiovisuele gildes en verenigingen uit de Vlaamse filmindustrie. Zij bepalen wie genomineerd wordt en beslissen wie de Ensor-winnaars van dit jaar worden.

De Ensors zijn een initiatief van Filmfestival Oostende (FFO). De organisatie is in handen van vzw De Ensors met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

Tot begin september kan er gestemd worden. Op 14 september worden de winnaars bekendgemaakt tijdens een gala award-uitreiking in het Kursaal van Oostende, op de laatste dag van het Filmfestival van Oostende.

In 2017 won de film ‘Ghost Rockers: Voor Altijd?’ de Ensor voor Beste Jeugdfilm.

‘Maya 2: De Honingspelen’

De tweede bioscoopfilm van Maya de bij ‘De Honingspelen’ is genomineerd voor Beste Jeugdfilm.

Maya haar vriendje Willy en een hele hoop nieuwe insectenvriendjes zetten alles op alles om de eer van hun bijenkorf te verdedigen tijdens de jaarlijkse Honingspelen. Zij moeten het in verschillende proeven opnemen tegen het team van Violet. Als ze de spelen verliezen, moet de korf de volledige honingoogst van dat jaar afstaan aan de grote keizerin van Zoemtropolis. Zal team Maya deze spelen kunnen winnen?

‘Nachtwacht: De Poort der Zielen’

Ook de allereerste bioscoopfilm van Nachtwacht is genomineerd voor de Ensor van Beste Jeugdfilm.

De bewoners van het pittoreske Schemermeer maken zich op voor een groot dorpsfeest. Vladimir (Louis Thyssen), Wilko (Giovanni Kemper) en Keelin (Celine Verbeeck), de leden van de Nachtwacht, hebben extra reden tot feesten want hun vriend en mentor Vega (Sven De Ridder) mag eindelijk uit zijn boek komen. Maar de vreugde is van korte duur want de drie helden krijgen slecht nieuws te horen. Iemand van hen zal immers de Nachtwacht moeten verlaten. Ondertussen beraamt de opperdemon Nemmeza snode plannen om alleenheerser te worden over alle werelden.

Beide films zijn uitgebracht op dvd en verkrijgbaar in de winkel of in de Studio 100 webshop.

Alle genomineerden voor de Ensors 2019

BRON: Studio 100, Vertigo
FOTO: Studio 100
VIDEO: Studio 100

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *