K3 Plopsa

K3 opent eigen attractie in Plopsaland

Hanne, Marthe en Klaasje van K3 openden op feestelijke wijze hun eigen zone in Plopsaland De Panne. In die zone staat de vernieuwde ‘K3 Roller Skater’ en een restaurant, de ‘K3 Keuken’.

De nieuwe K3-zone met de ‘K3 Roller Skater’ is een opfrissing van de ‘Rollerskater’ die in 1990 geopend werd, toen Plopsaland De Panne nog Meli Park heette. “We zijn de laatste jaren volop bezig geweest met het opfrissen van de verschillende zones in het park zoals de Ploptuin, het Kermisplein en de Wereld van Kaatje. De ‘Rollerskater’ met bijhorende zone en restaurant kon uiteraard niet achterblijven”, aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group.

De zone werd de afgelopen maanden volledig gestript en in een spetterend K3-kleedje gestoken. Met een totale lengte van 335 meter en een hoogte van 13 meter kunnen bezoekers aan een snelheid van 46 km/u naar beneden razen en dit allemaal in een fantastisch Roller Disco-thema. Het nabijgelegen restaurant kreeg tevens een volledige make-over en werd omgetoverd tot de ‘K3 Keuken’.

Het officiële openingsmoment vond plaats in het bijzijn van Hanne, Marthe en Klaasje van K3. Zij gaven, samen met al hun fans, het startschot voor de eerste rit van de nieuwe ‘K3 Roller Skater’. Nadien maakten ze zelf een ritje en gaven ze een spetterend live-optreden op het Dorpsplein. Het kostenplaatje van de investering bedraagt 500.000 euro.

Toekomstige investeringen

Naast de nieuwe K3-zone plant de Plopsa Group nog heel wat investeringen op de site De Panne in de nabije toekomst. Zo worden de ‘Boomstammetjes’ momenteel aan een grondige metamorfose onderworpen en volledig naar de leefwereld van de dinosaurussen gethematiseerd. De immens populaire waterattractie gaat vanaf deze zomer onder de naam ‘Dino Splash’ door het leven. De officiële opening is gepland voor 2020. Het kostenplaatje van de investering bedraagt 5 miljoen euro.

Daarnaast opent de Plopsa Group in de zomer van 2020 de deuren van het allereerste Plopsa Hotel. Het hotel zal 117 gethematiseerde kamers, een restaurant, twee bars en drie vergaderzalen tellen en zal zich vlak naast Plopsaland en Plopsaqua De Panne situeren.

Met de bouw van het Plopsa Hotel zet de Plopsa Group haar eerste stappen in de hotelbranche. “We bezitten reeds zeven succesvolle themaparken in België, Nederland, Duitsland en Polen waarmee we gemiddeld drie miljoen bezoekers per jaar mogen verwelkomen, maar een hotel ontbrak nog aan het lijstje. De start van de bouw van een eigen hotel sluit uitstekend aan op onze groei-ambitie. Met een eigen hotel op de site De Panne wensen we uit te groeien tot een all-weather meerdaagse bestemming”, aldus Van den Kerkhof.

BRON: Plopsa
FOTO: Plopsa
VIDEO: Plopsa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *