Plopsa

Houten achtbaan geopend in Majaland Kownaty

Het Poolse Plopsa-park Majaland Kownaty heeft er een nieuwe achtbaan bij: ‘Wilkołak’, de allereerste houten achtbaan in Polen. De kosten van de nieuwe investering bedragen 7,5 miljoen euro.

‘Wilkołak’ (‘weerwolf’ in het Pools) is een gespiegelde kopie van ‘Heidi the Ride’ in Plopsaland De Panne. De attractie is uniek in Polen, want het is de eerste houten achtbaan van het land.

De ‘Wilkołak’ bereikt een maximale snelheid van 71 km per uur, heeft een hoogte van 22 meter en een lengte van 618 meter. Meer dan 56.000 meter hout werd geïnstalleerd. Met twee treintjes kunnen maximaal 12 personen per rit worden vervoerd.

Vanavond, 29 juni 2019, werd ‘Wilkołak’ officieel geopend in aanwezigheid van Martijn van Rheenen, CEO van Momentum Capital, en Steve Van den Kerkhof, CEO van Plopsa. Na de openingsceremonie konden de talrijke bezoekers de eerste rit in de achtbaan beleven en genieten van een avond vol animatie. De opening werd plechtig afgesloten met een vuurwerk.

Nieuwe investeringen

De investering van de houten coaster bedroeg 7,5 miljoen euro. Dit was nog maar het eerste deel van het toekomstige investeringsplan voor Majaland Kownaty. In de komende jaren zullen nog meer attracties in het park gebouwd worden.

In 2020 is Majaland Kownaty van plan om een geheel nieuwe buitenzone te openen. De zone krijgt twee attracties: een ‘splash battle’ van de Duitse leverancier Mack Rides en een ‘disk’o coaster’ van de Italiaanse fabrikant Zamperla. Beide attracties komen in het teken te staan van Studio 100-figuurtje Wickie de Viking.

Toch is deze uitbreiding in Polen niet echt van een creatieve aard. In attractiepark Plopsaland De Panne staan al sinds 2013 twee soortgelijke attracties in een Wickie de Viking-themagebied. Dezelfde twee attracties gaan in 2021 open in het Duitse Plopsa-park Holiday Park.

In 2021 zullen de investeringen worden voortgezet met de opening van een grote waterspeeltuin.

10.000 abonnementen

Het nieuwe Poolse pretpark Majaland Kownaty mag een succes genoemd worden. Slechts negen maanden na de officiële opening heeft het attractiepark al meer dan tienduizend abonnementhouders.

“Al in de eerste week hadden we enkele duizenden abonnees”, vertelt Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof. “Sindsdien kwamen er wekelijks honderden nieuwe abonnementhouders bij. Inmiddels zitten we op zo’n 10.000 en dat aantal blijft explosief stijgen. Zo’n succes hadden we nooit verwacht. Polen blijken gek te zijn op Maya de Bij.” Het eerste jaar wordt naar verwachting afgesloten met zo’n 250.000 bezoekers.

Over Majaland Kownaty

Majaland ligt in het dorpje Kownaty, op zo’n anderhalf uur rijden van Berlijn. Er staan verschillende attracties die in het teken staan van de Studio 100-series Maya de Bij, Wickie de Viking en Bumba. Voor een regulier entreebewijs moet 90 zloty worden afgerekend, ongeveer 21 euro. Een abonnement kost 150 Poolse zloty, zo’n 35 euro.

Ondertussen zijn er al plannen voor een tweede Plopsa-park in Polen, namelijk in de hoofdstad Warschau.

BRON: Plopsa, Looopings, Plopsa Fans
FOTO: Plopsa
VIDEO: Looopings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *