Maya de Bij

Greenpeace laat Maya de Bij roken als aanval tegen Studio 100

Maya de Bij rookt. Weliswaar in een campangevideo van Greenpeace Vlaanderen. De organisatie wil hiermee aangeven dat het eten van charcuterie door kinderen schadelijk kan zijn. Greenpeace wil dat kinderen minder bewerkt vlees eten om hun gezondheid niet te schaden en de natuur te sparen. Studio 100 eist excuses.

Het filmpje van Greenpeace waarin Maya De Bij sigaretten voor kinderen promoot, valt bij Hans Bourlon, de baas van Studio 100, in slechte aarde. Met de parodie wil Greenpeace aanklagen dat Studio 100 een populaire kinderfiguur gebruikt om kinderen worst te doen eten, wat volgens Greenpeace een ongezond product is.

Topman Hans Bourlon kan de parodie niet smaken. “Dit is geen parodie maar een aanval met de 2 voeten vooruit. Greenpeace vergelijkt iets wat kankerverwekkend is, roken, met het eten van een stukje worst. Het is een associatie buiten proportie. Kinderen begrijpen dit niet. Het enige wat hen bijblijft, is het figuurtje Maya dat rookt.”

Bourlon wijst erop dat Studio 100 in Spanje met Greenpeace heeft samengewerkt aan een campagne om bijen te beschermen. In die campagne speelt Maya een belangrijke, positieve rol. Hij vindt het dan ook heel jammer dat Greenpeace Maya in België gebruikt om een negatieve campagne te voeren.

Bourlon eist nu excuses van Greenpeace. Via Twitter laat het bedrijf weten niet in te gaan op die vraag.

Greenpeace-woordvoerder Joeri Thijs verduidelijkt in ‘De Afspraak’ zijn standpunt: https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/de-afspraak/2018/de-afspraak-d20180523.ch.1a29bb4e-9fd5-4ea0-b6c3-d608321ddacf/

Tot op heden heeft het bedrijf zijn excuses nog niet aangeboden. Het heeft de video wel al verwijderd op YouTube. Studio 100 is momenteel aan het beramen of ze gerechtelijke stappen ondernemen tegen Greenpeace.

BRON: VRT NWS, VTM NIEUWS
FOTO: Studio 100
VIDEO: Greenpeace, Studio 100, Lucy, VRT NWS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *