40-45 Daens Lekker Klassiek Njam!

Festival ‘Lekker Klassiek’ pakt uit met musicalconcert

Voor de derde maal op rij slaan Studio 100 en het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre de handen in elkaar voor een nieuwe editie van ‘Lekker Klassiek’. Het festival met enkel klassieke muziek vindt plaats op zaterdag 31 augustus. Nieuw dit jaar: een musicalconcert met muziek van de musicals ‘Daens’, ’14-18′ en ’40-45′.

Na twee succesvolle edities van ‘Lekker Klassiek’, zijn Studio 100 en het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre trots om samen met de Provincie Antwerpen in 2019 een nieuwe editie van dit muziekfestival aan te kondigen. De derde editie van Lekker Klassiek’ vindt dit jaar plaats op zaterdag 31 augustus. Op die dag vindt ook het ‘Studio 100 Zomerfestival’ plaats. Kinderen en hun ouders verlaten om 14 uur het terrein om dan de bezoekers binnen te kunnen laten voor het ‘Lekker Klassiek’-festival.

Dit jaar pakt het festival uit met een heus musicalconcert. Tijdens dit concert komt muziek aan bod uit de Studio 100-musicals ‘Daens’, ’14-18′ en ’40-45′. Naast een uitgebreid symfonisch orkest zijn ook enkele solisten aanwezig. De solisten tijdens dit concert zijn onder meer Jonas Van Geel, Peter Van de Velde, Jelle Cleymans en Free Souffriau.

Verder blijft ‘Lekker Klassiek’ bouwen op de gekende formule: een uniek concept dat klassieke muziek combineert met heerlijke gerechten op Njam!-niveau.

Muzikale zomeravond

Voor ‘Lekker Klassiek’ wordt een samenwerking aangegaan met het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, dat opnieuw het toneel zal worden voor een mix van culinaire hoogstandjes en pareltjes uit de klassieke muziek. Op het domein kunnen de bezoekers genieten van klassieke muziek in al zijn vormen. Zoals tijdens de vorige edities is er ook dit jaar een groot symfonisch orkest dat een divers scala van nummers brengt uit het rijke klassiek oeuvre.

“Het succes van de twee vorige edities is een grote drijfveer voor ons om dit unieke evenement opnieuw te organiseren”, zegt Anja Van Mensel, CEO Studio 100 Benelux. “De succesformule breiden we dit jaar overigens nog eens uit met een bijzonder musicalconcert. Een editie om naar uit te kijken dus.”

“De Schorre is bekend om zijn divers aanbod”, aldus Jan De Haes, gedeputeerde voor recreatie- en groendomeinen. “Zeker in de zomer loont het absoluut de moeite voor bezoekers uit alle windstreken. Het is dan ook de ideale setting voor een festival als ‘Lekker Klassiek’.”

Smakelijk

Voor de gerechten zorgen dan weer de Njam!-chefs. Tijdens het festival kan men bij de verschillende foodstands genieten van heerlijke gerechten op culinair hoogstaand niveau. De bekende topchefs van kookzender Njam! zullen ook dit jaar aanwezig zijn. Roger van Damme, Johan Segers, Jan Buytaert, Dagny Ros Asmundsdottir, Jeroen De Pauw, Steffi Vertriest, Michaël Vrijmoed, Bart Desmidt en Jan Tournier hebben hun aanwezigheid al bevestigd.

BRON: Njam!, Studio 100
FOTO: Njam!, Studio 100

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *