Plopsa

Eerste steen gelegd van het Plopsa Hotel

Vandaag werd in Plopsaland De Panne de symbolische eerste steen gelegd van het Plopsa Hotel, het allereerste hotel van de Plopsa Group. Dit gebeurde in het bijzijn van Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts, burgemeester van De Panne Bram Degrieck, schepen van Toerisme van De Panne Cindy Verbrugge, Studio 100-CEO Gert Verhulst en Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof.

De opening van het allereerste Plopsa Hotel staat gepland in de zomer van 2020. Het toekomstige hotel bevindt zich vlak naast Plopsaland en Plopsaqua De Panne. Op een totale oppervlakte van 12.000 vierkante meter zal het hotel 117 themakamers, een ruim buffetrestaurant met aanpalend buitenterras, twee bars en drie vergaderzalen tellen.

Met de bouw van het Plopsa Hotel zet de Plopsa Group haar eerste stappen in de hotelbranche. “We bezitten reeds zeven succesvolle themaparken in België, Nederland, Duitsland en Polen waarmee we gemiddeld drie miljoen bezoekers per jaar mogen verwelkomen, maar een hotel ontbrak nog aan het lijstje”, zegt Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group. “De start van de bouw van een eigen hotel sluit uitstekend aan op onze groeiambitie. Met een eigen hotel op de site De Panne wensen we uit te groeien tot een all-weather meerdaagse bestemming.”

Doorgedreven thematisering

Plopsa staat gekend voor haar thematisering en originaliteit en dit wordt uiteraard in het eerste hotel niet anders. Zo krijgt het hotel een foyer die volledig als theater-/operazaal wordt ingericht en waarbij de personages van Studio 100 een centrale rol krijgen. Ook de kamers zullen naar de leefwereld van de figuren gedecoreerd worden.

Van de 117 kamers zullen er 11 suites een thema van onder andere Maya de Bij, Kabouter Plop, Bumba, K3 en Mega Mindy krijgen. Daarnaast worden er nog 14 luxesuites voorzien van alle ruimte, luxe en comfort. De overige 92 standaardkamers krijgen een neutraler theaterthema.

Ruimte voor bedrijven

Het nieuwe Plopsa Hotel zal niet enkel ruimte bieden voor Plopsa-bezoekers, maar ook voor bedrijven. “Zo zullen er drie vergaderzalen worden voorzien met een totale capaciteit van 350 personen waar onze zakelijke klanten terecht kunnen. Die doelgroep vormt namelijk een kwart van onze omzet”, aldus Van den Kerkhof.

De eerste steen, waarmee de bouw van het Plopsa Hotel officieel van start gegaan is, is gezamenlijk gelegd door Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts, burgemeester van De Panne Bram Degrieck, schepen van Toerisme van De Panne Cindy Verbrugge, Studio 100-baas Gert Verhulst en de CEO van de Plopsa Group Steve Van den Kerkhof.

Aan de bouw van het Plopsa Hotel hangt een prijskaartje van 20 miljoen euro. Het nieuwe hotel zal bovendien werkgelegenheid aan 50 nieuwe medewerkers bieden. In Duitsland start binnenkort de bouw van het tweede Plopsa Hotel.

BRON: Plopsa
FOTO: Plopsa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *