Bumba Samson & Gert Studio 100

Doe een bandje rond je handje

Op drukke zomerdagen kan het strand overvol zitten en daarom werkte de vzw Veilig aan zee in opdracht van IKWV het initiatief van de anti-verdwaal polsbandjes uit. Dit jaar zijn Bumba en Samson de Studio 100 figuren die op de polsbandjes schitteren. Dankzij deze gratis polsbandjes kunnen verloren gelopen kindjes snel herenigd worden met hun ouders of begeleiders.

Vorig jaar vervulden de redders van de Belgische kustgemeenten een belangrijke rol voor 1.708 verloren gelopen kinderen. Zij zijn het eerste aanspreekpunt van de toeristen op het strand. Maar in de eerste plaats zijn strandbezoekers zelf verantwoordelijk voor een geslaagde en veilige strandvakantie.

Zo worden er voor het zesde jaar op rij 750.000 gratis polsbandjes verdeeld, deze zomer met de afbeeldingen van Samson en Bumba verdeeld. Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt door Studio 100, AXA en Dag Allemaal.

Dankzij deze gratis polsbandjes kunnen verloren gelopen kindjes snel herenigd worden met hun ouders of begeleiders. Je kunt de naam van het kindje en je gsm-nummer erop kwijt. Loopt je kindje verloren? Dan kunnen de redders dankzij het bandje snel contact opnemen met de ouders.

Om de bandjes extra aantrekkelijk te maken voor de kinderen en hun ouders bevatten ze, net zoals vorig jaar, op de achterzijde een verwijzing naar de website www.kust.promo. Op deze website bieden handelaars aan de kust een leuk voordeel of korting aan kinderen die zich met een polsbandje aandienen in hun zaak.

De polsbandjes zijn gratis te verkrijgen bij de redders aan zee, EHBO-posten, openbare toiletten, diensten voor toerisme en dagbladhandelaars aan de kust.

BRON: AXA, Dag Allemaal, Studio 100
FOTO: Studio 100

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *