Daens

Dit is de voltallige cast van ‘Daens, de Musical’

De volledige hoofdcast van de musical ‘Daens’ is vandaag bekendgemaakt. Vanaf 22 februari is de musical opnieuw te zien in Vlaanderen. Er zijn inmiddels al 40.000 tickets de deur uit. Vandaag werd de spectaculaire promospot opgenomen.

De rol van priester Daens wordt gespeeld door Peter Van de Velde. Lucas Van den Eynde, die in 2008 de rol vertolkte, werd niet gevraagd voor de rol.

Free Souffriau is weer van de partij en speelt de rol van Nette Scholiers. Daarnaast geeft Jelle Cleymans opnieuw gestalte aan de socialistische voorman Jan De Meeter.

Theatermonument Jo De Meyere kruipt opnieuw in de huid van bisschop Stillemans. Ook Fabrice Pillet keert terug en wordt Charles Woeste.

Jan Schepens kruipt in de huid van Adolfs broer, Pieter Daens. De rol van de norse opzichter Schmitt wordt deze keer gespeeld door Manou Kersting, die voor het eerst meespeelt in een musical.

Peter Thyssen wordt de kruiperige priester Ponnet. “Dit is een rol waar ik me helemaal kan smijten. Ik ben vier jaar misdienaar geweest, dus voor mij is het heel bijzonder dat ik nu zelf een priester speel”, glundert Peter Thyssen.

Het ensemble van de Spektakel-Musical ’40-45′ wordt ook ingezet voor deze productie. Figuranten kunnen zich nog steeds aanmelden.

Schrijf je hier in om te figureren in ‘Daens’!

De regie en het script zijn in handen van Frank Van Laecke. Allard Blom zorgde voor de liedteksten en Dirk Brossé componeerde de muziek van deze prestigieuze musical.

Promospot

Vandaag werd in het Studio 100 Pop-Up Theater, waar de musical zal gespeeld worden, de tv-spot opgenomen voor ‘Daens, de Musical’. Met een stoomtrein, rook, vuur, paarden en heel wat acteurs wil Studio 100 de promoclip zeer spectaculair maken. Het zal wel nog even duren vooraleer de spot op tv te zien is.

Studio 100 heeft de ambitie om van deze productie Daens 2.0 te maken. Het leven en de boodschap van priester Daens zijn een inspiratiebron geworden voor elke nieuwe generatie. De rijdende tribunes en decors zorgen voor een nieuwe versie van deze succesmusical. De unieke beleving voor publiek wordt gegarandeerd door het groots speelveld, moderne theatertechnieken en een kwalitatief audiosysteem met hoofdtelefoons dat eerder ook al zijn dienst bewees tijdens de Spektakel-Musical ’40-45′.

Het verhaal

De musical ‘Daens’ is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1992 van grootmeester Stijn Coninx. Hij situeert zijn epos over recht en onrecht, over leven en dood, in het Aalst van 1900 en dompelt ons onder in het rauwe, uitzichtloze leven van de arbeidersklasse. Eén man gaat echter de strijd aan met het immense onrecht van die tijd. Die man is priester Adolf Daens.

‘Daens, de Musical’ speelt vanaf 22 februari 2020 in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs.

Tickets & info: https://daens.be

BRON: HLN, GVA, Studio 100
FOTO: HLN, Studio 100

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *