40-45

Dit is de complete cast van musical 40-45

Een half jaar geleden vonden de audities plaats voor figuranten en ensemblerollen voor de musical 40-45 van Studio 100. Nu is eindelijk de complete cast bekendgemaakt. De speelperiode wordt daarnaast verlengd tot en met 23 december 2018. 

Ondertussen zijn er al meer dan 170.000 tickets verkocht voor de spektakel-musical. Om te kunnen voldoen aan de vraag naar tickets heeft Studio 100 beslist om de speelperiode te verlengen. Vanaf vandaag kunnen er tickets besteld worden voor voorstellingen tot en met 23 december 2018.

Grensverleggend

De muziek en dialogen worden afgespeeld via een hoofdtelefoon. Door deze vernieuwende technologie zijn er ook voorstellingen mogelijk voor blinden en slechtzienden met audiodescriptie, een wereldprimeur in het genre. Bovendien kan de voorstelling vertaald worden in het Frans en Engels. De stemmen van de Vlaamse acteurs worden dan live gedubd.

De muziek van de voorstelling werd gecomponeerd door Will Tura en Steve Willaert. Momenteel wordt de muziek ingespeeld door het 60-koppig Symfonieorkest Vlaanderen. De muziek wordt, net als bij ’14-18′, verzameld op een cd-album.

Spektakel-musical ’40-45′ zal gebruik maken van acht rijdende tribunes. Het technisch concept van ’40-45′, dat werd bedacht onder impuls van bezieler en producent Gert Verhulst, is een absolute wereldprimeur. Speciaal voor ’40-45′ bouwt Studio 100 in Puurs een Pop-Up Theater om deze gigantische productie te kunnen huisvesten. De bouw van het Studio 100 Pop-Up Theater verloopt voorspoedig. De technische en artistieke voorbereidingen lopen volop en zitten op schema. De première staat gepland op 7 oktober in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs.

Het verhaal

40-45 speelt zich af in Antwerpen, vlak na de eerste wereldoorlog. Staf en Louis Segers worden met een jaar verschil geboren. Ze groeien op in een warm nest. De broers zijn hartsvrienden en niets lijkt hun band te kunnen breken. Tot het onvermijdelijke gebeurt: de Tweede Wereldoorlog breekt uit en dat laat sporen na in iedere huiskamer, in elk gezin. Ook in het gezin van Staf en Louis…

De twee broers worden gespeeld door Jonas Van Geel en Jelle Cleymans. Daarnaast bestaat de musical uit twee verschillende hoofdcasts:

Blauwe cast:

Louis: Jonas Van Geel
Staf: Jelle Cleymans
Emiel: Peter Van de Velde
Anne: Marleen Merckx
Sarah: Clara Cleymans
Leon: Jo De Meyere

Groene cast:

Louis: Jonas Van Geel
Staf: Jelle Cleymans
Emiel: Lucas Van den Eynde
Anne: Ann Tuts
Sarah: Nathalie Meskens
Leon: Herbert Flack

Ensemble

Michiel de Meyer en Jo Hens worden understudy van respectievelijk Jelle Cleymans en Jonas van Geel in 40-45. Jelle en Jonas spelen in principe alle voorstellingen, maar de schoolvoorstellingen zullen door het duo De Meyer-Hens gespeeld worden. Ook als Jelle of Jonas ziek mochten zijn, dan komen Michiel en/of Jo in actie.

Michiel De Meyer kennen we vooral als winnaar van ‘SterActeur SterArtiest’. Daarnaast is hij ook te zien in verschillende musicals en tv-series. “Van sommige rollen droom je om die te mogen spelen. Ik denk niet dat ik snel nog de kans krijg om zo’n mooie rol te vertolken”, zegt Michiel.

Jo Hens speelt al sinds 2009 mee in ‘Familie’.  Daarnaast speelt hij mee in ‘De Wijkagenten’ en de theatertour van ‘Aspe – Moord in het theater’ en ‘Aspe 2 – Het dodelijk jubileum’. “Het is voor mij een hele eer om in zo’n grote productie te mogen staan en samen te kunnen werken met zoveel getalenteerde mensen”, vindt Jo. “Ik zal me er dan ook volledig in smijten en er vooral ontzettend van genieten!”

“Met Michiel en Jo hebben we fantastische understudies gevonden voor de twee hoofdrollen”, vindt regisseur Frank van Laecke. “Daarnaast beschikken we ook nog eens over een ijzersterk ensemble om verder invulling te geven aan het epische verhaal van 40-45.” Dit zijn alle namen uit het ensemble:

 • Niels Batens
 • Mathieu Bekaert
 • Annelies Boel
 • Guus Boswinkel
 • Pieter Casteleyn*
 • Martijn Claes
 • Steven Colombeen*
 • Joris De Beul*
 • Christophe Degelin*
 • Martine De Jager
 • Michiel De Meyer
 • Nordin De Moor*
 • Hans De Munter
 • Line Ellegiers
 • Juan Gerlo
 • Pauline Joris
 • Dorian Liveyns
 • Helena Nijs
 • Jeroen Phaff
 • Liesbeth Roose
 • Tim Saey*
 • Jan Schepens*
 • Jurgen Stein*
 • Laura Seys
 • Charlotte Suijs
 • Liv Van Aelst*
 • Kobe Van Herwegen
 • Maja Van Honsté
 • Hilde Van Wesepoel
 • Tim Stuart

*waren ook te zien in 14-18. Het is nog niet duidelijk welke ensemble-leden tot welke groep behoren. Daarnaast doen er ook nog een honderdvijftigtal figuranten mee. Door het grote aantal shows worden zij onderverdeeld in drie groepen. Daardoor kunnen ze elkaar steeds aflossen.

Tickets & info: 40-45.live

BRON: Studio 100
FOTO: Studio 100
VIDEO: Studio 100

26 Replies to “Dit is de complete cast van musical 40-45

 1. Prachtig ! Ik heb nog nooit zo’n mooie voorstelling gezien !

 2. Ondanks het kleine incident van 5 minuutjes, rond 19.00 uur op vrijdag 30 november, kunnen wij alleen maar fier zijn op al onze vlaamse artiesten, spelers, regisseur, muziekmakers en uitvoerders. Ook een pluim voor de parking-wachters en hun perfecte begeleiding bij de toegang en het betreden van parking B.
  Het was genieten, van bij het betreden van het terrein, het theater de voor-show van de “Andrew-Sisters en alle andere inrichtingen, binnen het gebouw.
  Ook een extra pluim voor de netheid en vooral de zuiverheid van de toiletten.
  Wij komen zeker terug voor een volgende productie van STUDIO 100 en maken de nodige publiciteit aan al onze vrienden!! ALLEN DAARHEEN!!!

 3. Nog een klein vraagje: waar kan ik te weten komen: wie op vrijdag 30 november, tijdens de voorstelling van 18.00 uur, de acteurs en actrices waren?

 4. Dag Karl! Dit zijn de acteurs. Staf: Jelle Cleymans / Louis: Michiel De Meyer / Emiel: Lucas Van den Eynde / Anna: Ann Tuts / Leon: Herbert Flack / Sarah: Clara Cleymans / Marie: Line Ellegiers / Schultze: Joris De Beul / Woff: Jurgen Stein / De Weert: Kobe Van Herwegen / De Grauwe: Jan Schepens / De Clercq: Hans De Munter / Julia: Hilde Van Wesepoel / Tuur: Titus Schrooyen

 5. Schitterend op alle gebied : acteurs, muziek, organisatie, parking…
  14-18 was al top, maar dit spektakel overtreft alle verwachtingen.

 6. Zondag 2dec. de namiddagvoorstelling gezien.In één woord:FENOMENAAL!
  mijn 87jarige papa vertelt ons steeds over de oorlogsjaren.Ik heb zoveel herkent in dit prachtige stuk.Het heeft me terzelfde tijd ontroerd.Top prestatie van de gehele cast.Een ongelofelijke proficiat en dank aan iedereen die dit kon realiseren!RESPECT!

 7. Vraagje wanneer komt het op de site welke cast er gaat spelen vanaf April? Wil namelijk tickets bestellen maar hebben een voorkeur voor de groene cast

 8. Dag Stijn! De definitieve speelplanning van de cast komt binnenkort online. Nog even geduld dus…

 9. Wij zijn 22 dec om 13u30 gaan kijken. Wat een voorstelling, wat een verhaal. Wat een topcast! We hadden er geen woorden voor… zo pakkend, zo ontroerend.
  Respect voor de hele cast, de schrijvers, aan alle mensen die dit gerealiseerd hebben!!!
  Zelfs een dag na de voorstelling blijft het verhaal door je hoofd gaan!

 10. Alles super, organisatie, voorstelling ongelooflijke ervaring. Lekker gegeten bij Pepe en gedronken in de Marlene Dietrich bar. Alleen een klein “maartje”: de stoeltjes en beenruimte waren niet echt confortabel. Wij hadden met 6 de duurste tickets genomen in de hoop heel ontspannen te kunnen genieten, maar dit was jammer genoeg niet het geval. Veel mensen waren zich regelmatig aan het verzetten om iets makkelijker te zitten. Beschouw het alleen als een tip, het doet niets af aan de unieke ervaring.

 11. Hallo, kun je ons laten welke cast we hebben op zondag 5 januari om 20:00?

 12. Was knap maar wie was de cast vandaag 6/1 om 11u ? Sommige kennen we maar wie speelde Sarah vandaag ?

 13. Dag Luisella! Sarah werd op 6 januari om 11 uur gespeeld door Liesbeth Roose.

 14. Wij zijn gaan kijken 27/01 om 18:00 uur……

  Eerst en vooral top, gewoon top wel beetje ontgoocheld dat het bijna een hele cast was met
  vervangers….

 15. Prachtig !! ..10/2 .. Wel een hele andere cast dan toen we in 2018 boekten. James Cook hield me toch van in het begin tot einde in de ban. Wat een stem, wat een acteertalent, en wat een emotie !! De ongemakkelijke stoeltjes en veel te kleine beenruimten, parking A pikdonker…….voor +100€ per ticket daar heb ik echter ??? bij. De enige die volgens mij niet in deze cast paste was Herbert Flack, dan had ik daar ook liever Jo De Meyere gezien. Gefeliciteerd toch aan iedereen. Top.

 16. Hebben vandaag gaan kijken , het was THE max , wel n belangrijk vraagje: wie zijn de zangeresse die in de marlene dietrich foyer optreden ?

 17. Hallo, gisteren 7 maart de voorstelling gezien (20.30u). Fantastisch spektakel, iedereen zou dit moeten gezien hebben. Wij hadden de “groene” cast, maar hadden toch de indruk dat er andere namen achter de personages zaten. Wel een beetje vervelend : je kijkt naar een prachtige voorstelling, maar weet niet met zekerheid wie de rol staat te spelen.
  Wie speelde op 7 maart de hoofdrollen, dat had ik graag geweten !
  Bedankt !

 18. Fantastische voorstelling. Proficiat aan de hele cast. Welke cast speelde er gisteren 9 maart tijdens de middagvoorstelling?
  Dank voor de info.

 19. Ik ben Ashley boving e, IK ben 40 jaar
  Ik vind muziek prachtige ik zou heel graag heel veel theater wereld kennen
  Ik vind jullie fanatisties top
  Ik heb zelf op you tube heel veel gezien top

 20. Machtig magisch! Een meeslepend, vervoerend, ontroerend totaalspektakel van begin tot eind! Heel mooi gedaan! Van alle medewerkers aan dit evenement.
  Wat een prestatie waarin zoveel talent samenkomt: acteren, zingen, dansen, maar ook licht, geluid, techniek, organisatie, veiligheid… heel indrukwekkend! Ik ben dankbaar dat jullie zorgen voor de ontspanning van zoveel mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *