Daens

‘Daens’ overschrijdt de kaap van 100.000 tickets

Vijf maanden voor de première van ‘Daens, de musical’ zijn er al 100.000 tickets verkocht. Daarom wordt de musical verlengd tot en met oktober 2020.

Na de Spektakel-Musical ’40-45′ sluit het publiek ook ‘Daens, de musical’ in de armen, want intussen zijn er al meer dan 100.000 tickets de deur uit. Studio 100 kondigt dan ook meteen aan dat de spectaculaire 2.0-versie van deze musical voor een tweede maal wordt verlengd, t.e.m. 11 oktober 2020. ‘Daens’ zal vanaf 22 februari afwisselend met de Spektakel-Musical ’40-45′ te zien zijn in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs.

Daens 2.0

Studio 100 heeft de ambitie om van deze productie Daens 2.0 te maken. Het leven en de boodschap van priester Daens zijn een inspiratiebron geworden voor elke nieuwe generatie. De rijdende tribunes en decors zorgen voor een nieuwe versie van deze succesmusical waarbij er elke voorstelling meer dan 80 mensen op het speelveld zullen staan. De unieke beleving voor publiek wordt gegarandeerd door het groots speelveld, state-of-the-art theatertechnieken en een kwalitatief audiosysteem met hoofdtelefoons dat eerder ook al zijn dienst bewees tijdens de Spektakel-Musical ’40-45′.

Sterrencast

De titelrol wordt vertolkt door Peter Van de Velde. Zijn broer Pieter Daens wordt gespeeld door Jan Schepens. Daarnaast speelt theatermonument Jo De Meyere de rol van Bisschop Stillemans. Free Souffriau is Nette Scholiers en Jelle Cleymans geeft gestalte aan de socialistische voorman Jan De Meeter. Manou Kersting neemt de rol van de meedogenloze fabrieksopzichter Schmitt op zich en Peter Thyssen zorgt voor de komische noot in de rol van Ponnet. Fabrice Pillet wordt opnieuw gecast als Charles Woeste.

Verhaal

De musical ‘Daens’ is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1992 van grootmeester Stijn Coninx. Hij situeert zijn epos over recht en onrecht, over leven en dood, in het Aalst van 1900 en dompelt ons onder in het rauwe, uitzichtloze leven van de arbeidersklasse. Eén man gaat echter de strijd aan met het immense onrecht van die tijd. Die man is priester Adolf Daens.

Tickets & info: daens.be

BRON: Studio 100
FOTO: Studio 100

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *