Blinky Bill

Blinky Bill komt naar het grote scherm

Op 18 september 2019 verschijnt de allereerste film van Blinky Bill in de Belgische bioscopen. Vier jaar geleden was de animatiefilm rond de ondeugende koala voor het eerst te zien, en dat in Australië.

Blinky Bill is een jonge koala met veel fantasie. Hij is op zoek naar avontuur en droomt ervan het dorpje Green Patch te verlaten en, net als zijn vader, de wijde wereld in te trekken. Zowel in de animatiereeks als in de film zoekt hij het avontuur op.

Sinds 1 juni 2018 kan je op Studio 100 TV kijken naar ‘De Wilde Avonturen van Blinky Bill’, de 3D-animatiereeks geproduceerd door Flying Bark Productions en Studio 100 Animation. De reeks is gebaseerd op de originele tv-reeks ‘De avonturen van Blinky Bill’.

Het verhaal van de film

Meneer Bill, de vader van Blinky Bill, is al een tijdje spoorloos verdwenen in de Outback. Blinky is de enige die gelooft dat zijn vader nog leeft. Maar daar buiten is het erg gevaarlijk, vol met grote en kleine wilde dieren. Blinky’s moeder is erg bezorgd en houdt hem dicht bij haar. Blinky doet niets liever dan anderen een poets bakken, samen met zijn vriendjes Klodder de kangoeroe, Marcia de muis en Robert de liervogel. De guitige vrienden grijpen elke kans om meneer Kronkelpoot, een varaan die zichzelf tot burgemeester van de stad heeft uitgeroepen, voor schut te zetten.

Wanneer Blinky op een mystiek teken botst dat aanwijzingen geeft waar zijn vader zou kunnen zijn, wordt de lokroep van het avontuur onweerstaanbaar. Hij laat het teken aan zijn moeder zien, maar ondanks een sprankeltje nostalgie uit een vorig leven vol avontuur met haar dierbare Bill, verbiedt ze hem om de veilige grenzen van Greenpatch te verlaten. Gefrustreerd maar toch vastberaden pakt Blinky zijn koffers en sluipt hij weg om zijn vader te zoeken en hem weer thuis te brengen.

Al snel botst Blinky op onheil in de vorm van een gemene kat, die de koala lastigvalt in een herberg in de Outback. De kat heeft haar zinnen gezet op Blinky en achtervolgt hem tot aan de uithoeken van de Outback om haar prooi te kunnen bemachtigen.

Onderweg ontmoet Blinky Nutsie, een tamme koala uit de zoo die nog nooit vrij is geweest, en Gekko, een manische, onzekere kraaghagedis die het goed bedoelt, al is hij de verpersoonlijking van de term ‘reptielstoornis’. Als Blinky zijn vader ooit wil vinden en heelhuids naar Greenpatch wil terugkeren, zal hij moeten leren om met zijn nieuwe metgezellen samen te werken om de grootste uitdaging van allemaal te overleven: het ruige Australische binnenland.

Blinky Bill combineert elementen van slapstick, drama en heel veel actie. In de film zien we hoe de dappere koala vele personages ontmoet uit het oorspronkelijke boek en de latere animatiereeks van Yoram Gross. Natuurlijk zijn Nutsie, zijn beste vriendin, en Wombo de wombat, zijn mentor, ook van de partij. Dit is een episch, ontroerend Australisch verhaal dat het publiek wereldwijd in vervoering zal brengen.

Walter Baele, Arnold Willems, Britt Van Der Borght, Govert Deploige, Ludo Hellinx en vele andere bekende stemmen kruipen in de huid van Blinky Bill en zijn vriendjes. Het verhaal van ‘Blinky Bill, de film’ werd geschreven door Deane Taylor, Noel Cleary, Alexs Stadermann en Alex Weight en speelt zich af voor het verhaal van de serie op televisie.

‘Blinky Bill, de film’, vanaf 18 september 2019 in Vlaanderen. Kinepolis Film Distribution (KFD) is distributeur. In Wallonië wordt de Franstalige versie getoond.

BRON: Studio 100, Kinepolis, Cinenews
FOTO: Studio 100
VIDEO: Studio 100, Studio 100 Animation, Flying Bark Productions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *