Lekker Klassiek Njam!

Alles wat je moet weten over ‘Lekker Klassiek’

Voor de derde maal op rij slaan Studio 100 en het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre de handen in elkaar voor een nieuwe editie van ‘Lekker Klassiek’. Het festival met enkel klassieke muziek vindt plaats op zaterdag 31 augustus. Nieuw dit jaar: een musicalconcert met muziek van de musicals ‘Daens’, ’14-18′ en ’40-45′, gespeeld door het Symfonieorkest Vlaanderen onder leiding van Dirk De Caluwé.

De derde editie van ‘Lekker Klassiek’ vindt dit jaar plaats op zaterdag 31 augustus. Op die dag vindt ’s ochtends het ‘Studio 100 Zomerfestival’ plaats. Kinderen en hun ouders verlaten om 14 uur het terrein om dan de bezoekers binnen te laten voor het ‘Lekker Klassiek’-festival. Of je kan er natuurlijk een muzikale dag van maken, door naar allebei de evenementen te gaan. Let wel: als je enkel tickets hebt voor het ‘Studio 100 Zomerfestival’ kan je niet naar ‘Lekker Klassiek’ en omgekeerd.

Op het domein van De Schorre kunnen de bezoekers genieten van klassieke muziek in al zijn vormen. “Het succes van de twee vorige edities is een grote drijfveer voor ons om dit unieke evenement opnieuw te organiseren”, zegt Anja Van Mensel, CEO Studio 100 Benelux. “De succesformule breiden we dit jaar overigens nog eens uit met een bijzonder musicalconcert. Een editie om naar uit te kijken dus.”

Voor ‘Lekker Klassiek’ wordt een samenwerking aangegaan met het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, dat opnieuw het toneel zal worden voor een mix van culinaire hoogstandjes en pareltjes uit de klassieke muziek.

“De Schorre is bekend om zijn divers aanbod”, aldus Jan De Haes, gedeputeerde voor recreatie- en groendomeinen. “Zeker in de zomer loont het absoluut de moeite voor bezoekers uit alle windstreken. Het is dan ook de ideale setting voor een festival als ‘Lekker Klassiek’.”

Heerlijke muziek

Het festival pakt dit jaar uit met een heus musicalconcert. Tijdens dit concert komt muziek aan bod uit de Studio 100-musicals ‘Daens’, ’14-18′ en ’40-45′, gespeeld door het Symfonieorkest Vlaanderen.

Naast dit musicalconcert staat het Symfonieorkest Vlaanderen ook in voor het groots slotconcert. Dit concert zoomt in op de grootste hits uit het klassieke muziek repertoire. ‘Lekker Klassiek’ blijft zo verder bouwen op de gekende formule: een uniek concept dat klassieke muziek combineert met heerlijke gerechten op Njam!-niveau.

Symfonieorkest Vlaanderen

Voor dit musicalconcert staat het Symfonieorkest Vlaanderen onder de muzikale leiding van musicalmaestro Dirk De Caluwé. Naast een uitgebreid symfonisch orkest zijn ook enkele zangsolisten aanwezig. De solisten tijdens dit concert zijn onder meer Jonas Van Geel, Peter Van de Velde, Jelle Cleymans en Free Souffriau.

Reeds zestig jaar is Symfonieorkest Vlaanderen een vaste waarde in het culturele landschap. Als één van de belangrijkste orkesten in België brengt het zowel uitvoeringen en creaties van hedendaagse muziek als eigentijdse vertolkingen van het vertrouwde symfonische repertoire. Het orkest vervult een voorbeeldfunctie in het scheppen van kansen voor jonge, talentvolle musici, componisten, solisten en dirigenten, en maakt muziek uit heden en verleden toegankelijk voor een zo breed en divers mogelijk publiek in Vlaanderen en daarbuiten. Het orkest benoemde zonet de Estse Kristiina Poska als nieuwe chef-dirigente.

Naast het musicalconcert verzorgt het Symfonieorkest Vlaanderen ook een groots slotconcert onder leiding van dirigent Azis Sadikovic. Solisten zijn o.a. het amper 16-jarige viooltalent Alexandra Cooreman en Elia Cohen-Weissert op cello. Beiden zijn momenteel student aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Tijdens dit concert passeren de grootste hits uit het klassieke muziek repertoire zoals De Bloemenwals (uit de Notenkraker) van Tsjaikovski, Griegs Ochtendstemming en de ouverture uit Le Nozze di Figaro van Mozart.

Heerlijk lekkers

Voor de gerechten zorgen dan weer de Njam!-chefs. Tijdens het festival kan men bij de verschillende foodstands genieten van heerlijke gerechten op culinair hoogstaand niveau.

De bekende topchefs van kookzender Njam! zullen ook dit jaar aanwezig zijn. Roger van Damme, Johan Segers, Jan Buytaert, Dagny Ros Asmundsdottir, Jeroen De Pauw, Steffi Vertriest, Michaël Vrijmoed, Bart Desmidt en Jan Tournier hebben hun aanwezigheid al bevestigd.

Programma

10 tot 14.30 uur: Studio 100 Zomerfestival

16 uur: Deuren open

16.30 tot 18 uur: Musical-highlights uit ’14­-18′, ’40-­45′ en ‘Daens’, begeleid door het Symfonieorkest Vlaanderen en gezongen door onder meer Jonas Van Geel, Jelle Cleymans, Free Souffriau en Peter Van de Velde

18 tot 20.30 uur: Intieme klassieke optredens op het festivalterrein

20.30 tot 22 uur: Groots slotconcert met Symfonieorkest Vlaanderen

24 uur: Deuren sluiten

Tickets

 • 35 euro incl. reservatiekosten.
 • Het ticket geeft toegang tot ‘Lekker Klassiek’ en niet tot het ‘Studio 100 Zomerfestival’.
 • Dit zijn prijzen incl. BTW en reservatiekosten.
 • Ter plaatse kan je heerlijke Njam!-gerechten bestellen.
 • Voor een kind dat op de dag van het festival jonger is dan 6 jaar heeft u geen ticket nodig. Kinderen ouder dan 6 jaar betalen de reguliere tarieven.
 • Voor groepsreservaties kan u contact opnemen met groepenlekkerklassiek@studio 100.be

VIP-formule

 • 95 euro per persoon
 • Toegang tot VIP­-parking
 • Kan gebruik maken van VIP­-ingang
 • Toegangsticket voor het festival
 • Luxe campingstoel met plaats in een voorbehouden zone voor het podium
 • Inclusief menu:
  – Drie oesters met glaasje champagne
  – Njam!­-gerecht naar keuze met heerlijk glas wijn (wit of rood)
  – Dessert gemaakt door Roger van Damme met kopje koffie of thee

Praktische info

 • Zaterdag 31 augustus 2019
 • Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom
 • Algemeen adres: Schommelei 1 – 2850 Boom
 • Deuren gaan open om 16 uur en sluiten om 24 uur

Studio 100 voorziet heel wat zitplaatsen. Daarnaast kunnen er ter plaatse ook plooistoelen aangekocht worden, kan u uw eigen plooistoel meenemen of kunnen de optredens uiteraard staand gevolgd worden.

Wegens veiligheidsvoorschriften zullen er geen grote rugzakken of grote handtassen toegelaten worden tot het festivalterrein.

Op parking 1 (GPS: Schommelei 1 – Boom) zijn verschillende plaatsen voor mensen met een parkeerkaart voor mindervaliden. Ook zijn er aangepaste toiletten op het evenement. Aan de hoofdingang (Schommelei, via parking 1) is er een lift die tijdens het evenement gebruikt kan worden.

Honden zijn niet toegelaten op het terrein, met uitzondering van geleidehonden.

tickets & info via
www.lekkerklassiek.be

BRON: Studio 100
FOTO: Studio 100
VIDEO: Studio 100

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *