Plopsa Samson & Gert

Allerlaatste Samson & Gert Zomershow in Plopsaland

Het is intussen een vaste waarde geworden: de Samson & Gert Zomershow in Plopsaland De Panne. Al twintig jaar lang geven Samson, Gert en de Burgemeester het beste van zichzelf in een doldwaze show in het pretpark aan de kust. Dit jaar staan ze er voor het laatst samen op het podium, want Gert Verhulst kondigde begin dit jaar zijn afscheid aan.

Na dertig jaar stopt Gert Verhulst dus met zijn rol als ‘Gertje’, de man met het rode hemd en het baasje van Samson, de populairste viervoeter van het land. Vanaf de kerstvakantie volgt er een grote afscheidstournee, maar Samson & Gert maken deze zomer nog graag tijd vrij voor de Plopsa-fans.

Op weekdagen, van 22 juli tot en met 23 augustus, vindt er in het Plopsa Theater in Plopsaland De Panne voor de allerlaatste keer de Samson & Gert Zomershow plaats. Naar traditie wordt de show kracht bijgezet door de fantastische XL-Band. De show zit inbegrepen bij het toegangsticket voor Plopsaland De Panne.

20 jaar in Plopsaland

Al van bij het ontstaan van Plopsaland De Panne zijn Samson & Gert graag geziene gasten in het pretpark. Elke zomer traden ze op in Plopsaland. Voordien trokken ze met een grote circustent het hele land door of hielden ze stand in de Efteling.

De eerste Samson & Gert Zomershows in Plopsaland De Panne vonden plaats in een grote tent waar nu Wickieland gelegen is. De opbouw van de show werd gemakkelijker met de komst van het Plopsa Theater in 2013. Eind deze zomer valt dan ook, na twintig jaar, het doek over de legendarische Samson & Gert Zomershow in Plopsaland De Panne.

Stoel

Middenin de repetities van het nieuwe VIER-programma ‘The Battle’ moest Gert Verhulst noodgedwongen een knie-operatie ondergaan. Geen al te zware ingreep, want enkele uren later stond hij zonder problemen op het podium tijdens de zomershow. Of beter: zat, want Gert mag van de dokter niet al te veel bewegen. Er zat dus niets anders op: optreden vanop een stoel. ’t Is eens wat anders.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

“Oh Gertje, heb jij nu zo een beetje een nieuwe mie zo ?” “Een nieuwe knie Samson !” #ziekenbezoek #beterschap

Een bericht gedeeld door James Cooke (@jamescooke1984) op

Het verhaal

Naar aanleiding van Gerts afscheid ontvangt hij een brief van de directeur van Plopsaland. Die heeft samen met de Burgemeester voor een speciale verrassing gezorgd. Maar wanneer die een goocheldoos krijgt en de trucs mislukken, lijkt er van die verrassing niets meer in huis te komen…

BRON: Plopsa, Het Nieuwsblad
FOTO: Plopsa, James Cooke
VIDEO: Themeparks & Zoos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *