Trooper

Al meer dan een half miljoen euro naar verenigingen dankzij Trooper

Blije gezichten op het hoofdkwartier van Trooper in Grimbergen. En niet zonder reden. Want dankzij deze vorm van sociaal ondernemen ging er intussen al meer dan 500.000 euro aan extra middelen rechtstreeks naar de meer dan 3.600 aangesloten verenigingen & goede doelen.

Afgelopen weekend zette Trooper de vereniging in de bloemetjes die de teller over de kaap van de 500.000 euro bracht: vzw Totaal, een vereniging die kampen, vorming, coaching en ontmoeting organiseert voor kinderen en jongeren met een spraak- en taalontwikkelingsstoornis en hun omgeving. Lore Van Coppenolle van vzw Totaal is alvast erg enthousiast: “Het voordeel van Trooper is dat mensen onze vzw kunnen steunen zonder dat ze zelf iets extra moeten betalen, dus dat is eigenlijk een heel makkelijke manier om hen te overtuigen om voor ons te Troopen!”

Al meer dan een half miljoen euro naar Vlaamse verenigingen & goede doelen via Trooper!

En er is nog meer goed nieuws. Nadat Trooper in december nog werd uitgeroepen tot Belgium’s New Brand of the Year 2018, bereikte in januari van dit jaar de eerste Troopervereniging – Overdruksyndroom vzw – de kaap van de 5.000 euro. Zij zijn het bewijs dat je vereniging via Trooper niet zomaar wat extra geld kan verzamelen, maar dus echt ook wel een serieus werkingsbudget kan binnenhalen.

Elisabet Lamote van Trooper: ‘Toen Trooper werd opgestart leek € 200 à € 1.000 per jaar ons al echt nuttig en leuk voor de aangesloten verenigingen. Een beetje als een extra bovenop de jaarlijkse wafelenbak of mosselavond. Dat Overdruksyndroom er op zo’n korte tijd in geslaagd is al 5.000€ te verzamelen via Trooper maakt ons uiteraard heel gelukkig.”

Trooper is een snelgroeiend online shop-platform. Het grote verschil met alle andere shop-platformen is dat je je vereniging of goede doel steunt als je via Trooper shopt, zonder dat het je iets extra kost. Gemiddeld 5 procent per aankoop. Het zijn immers de aangesloten webshops die een extra commissie geven: een nieuwe trend waarbij marketingbudgetten worden ingezet om zo de verenigingen en goede doelen te steunen.

BRON: Studio 100
FOTO: Studio 100

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *