Daens

Al 40.000 tickets verkocht voor musical ‘Daens’

Na twaalf jaar zal de musical ‘Daens’ opnieuw te zien zijn in Vlaanderen. Vanaf 22 februari 2020 speelt de succesmusical in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Eén maand na de start van de ticketverkoop zijn er al 40.000 tickets verkocht.

Op 4 oktober 2008 ging de musical ‘Daens’ in première in het voormalige postgebouw Antwerpen X. Het was een bewerking van de film ‘Daens’ van Stijn Coninx, die op zijn beurt gebaseerd is op de historische roman ‘Pieter Daens’ van Louis Paul Boon. Meer dan 200.000 mensen gingen toen kijken naar de musical. Bij de Vlaamse Musicalprijzen in 2009 heeft ‘Daens’ maar liefst 8 prijzen gewonnen en was het genomineerd in 13 categorieën.

Studio 100 heeft naar eigen zeggen de ambitie om van deze productie een Daens 2.0 te maken. Het leven en de boodschap van priester Daens zijn een inspiratiebron geworden voor elke nieuwe generatie. De rijdende tribunes en decors zorgen voor een modernere versie van deze succesmusical. De unieke beleving voor publiek wordt gegarandeerd door het groots speelveld, state-of-the-art theatertechnieken en een kwalitatief audiosysteem met hoofdtelefoons dat eerder ook al zijn dienst bewees tijdens de Spektakel-Musical ’40-45′. Amper één maand na de aankondiging zijn al 40.000 tickets de deur uit.

“De wereldpremière van Daens meer dan tien jaar geleden was een absolute mijlpaal voor Studio 100”, zegt CEO Gert Verhulst. “Dat er vandaag al meer dan 40.000 mensen ons het vertrouwen hebben gegeven doet mij bijzonder veel plezier. Het creatieve team is in elk geval hard aan het werk om ervoor te zorgen dat we op 21 februari 2020 opnieuw een bijzondere première kunnen neerzetten.”

Ook Jan Schepens in hoofdcast

De rol van Adolf Daens wordt vertolkt door Peter Van de Velde, die in de originele versie de rol speelde van de norse ploegbaas Schmitt. Het musicalkoppel Jelle Cleymans en Free Souffriau, in de rollen van Jan en Nette, wordt opnieuw herenigd. Jo De Meyere speelt opnieuw Monseigneur Stillemans, de geestelijke overste met wie pastoor Daens het aan de stok krijgt. Jan Schepens krijgt de rol van Adolfs broer, Pieter Daens.

Het ensemble van de Spektakel-Musical ’40-45′ wordt ook voor deze musical ingezet. Studio 100 is momenteel nog op zoek naar tientallen figuranten.

Schrijf je hier in om te figureren in ‘Daens’!

De regie is opnieuw in handen van Frank Van Laecke. Allard Blom maakte de liedteksten en Dirk Brossé componeerde de muziek.

Het verhaal

De musical ‘Daens’ is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1992 van grootmeester Stijn Coninx. Hij situeert zijn epos over recht en onrecht, over leven en dood, in het Aalst van 1900 en dompelt ons onder in het rauwe, uitzichtloze leven van de arbeidersklasse. Eén man gaat echter de strijd aan met het immense onrecht van die tijd. Die man is priester Adolf Daens.

BRON: Studio 100
FOTO: Studio 100

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *